Warming-up Tweede Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,We mogen ADO’20 geen tijd en ruimte geven”

Scheveningen deed vorig weekend goede zaken. Het werkte op Houtrust een achterstand weg en pakte met een ruime overwinning de belangrijke drie punten tegen GVVV. Zaterdag wacht de uitbeurt tegen ADO’20.

Tekst: Ton Beije

Een overwinning bijschrijven geeft altijd een prettig gevoel, trainer John Blok (foto) kijkt dan ook redelijk tevreden terug. ,,Inderdaad, redelijk tevreden, niet alleen over het resultaat,  maar ook over het in het grootste deel van de wedstrijd vertoonde spel. Na een goede start waren we het na de 0-1 even kwijt, maar na rust hebben we duidelijk orde op zaken gesteld.”

Mentaal

Om van de hatelijke nul af te komen is een zege mentaal ook ‘lekker’. Blok: ,,Een overwinning is altijd het beste medicijn voor een team. Maar zoals ik vorige week al aangaf, zijn wij daar helemaal niet mee bezig. We willen gewoon iedere week individueel en als team beter worden en daarnaast onze wedstrijden winnen.”

ADO’20

Zaterdag dus op bezoek bij ADO’20, een nieuwe tegenstander voor Scheveningen. Wat weet trainer Blok van die ploeg? Hij: ,,ADO’20 heeft het het vorig seizoen natuurlijk fantastisch gedaan en is nu ook redelijk goed gestart. We hebben ze uiteraard bekeken om goed voorbereid aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Ze hebben een ingespeelde ploeg met een aantal uitstekende voetballers. Net als alle andere promovendi, duurt het vaak even voordat een ploeg aan de wetten van de Tweede Divisie gewend is en daar zullen we gebruik van moeten maken.”

ADO’20 ging afgelopen weekend met 3-0 onderuit bij De Treffers, maar wat verwacht Blok zaterdag voor wedstrijd? Blok: ,,Die nederlaag is niet verrassend omdat De Treffers een selectie heeft om bovenin mee te draaien. ADO’20 heeft een goed voetballende ploeg, die thuis gewoon de aanval zal zoeken. We zullen ze niet de tijd en ruimte moeten geven, die ze misschien vorig jaar nog wel kregen.”

In de spelersgroep van Scheveningen geen mutaties. De selectie is hetzelfde als vorige week thuis tegen GVVV.

 

Lees verder