Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek ‘Nieuwsflits’ brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regioclub Scheveningen uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Het nog doorlopende contract van Vincent Gino Dekker bij Spakenburg is ontbonden. De 26-jarige Harderwijker kon al enige tijd de motivatie niet meer opbrengen om wekelijks de cyclus van trainingen en wedstrijden vol te kunnen houden. Als groot talent had Dekker indruk gemaakt bij Ajax. Een knieblessure noopte hem echter een stapje terug te doen, waarna hij na een zwerftocht via AZ, een korte periode Italië en Go Ahead Eagles, in 2019 neerstreek bij de Blauwen.

Daar maakte de kwikzilverachtige buitenspeler indruk met zijn prachtige traptechniek, passeerbewegingen en vele succesvolle voorzetten. In 84 optreden was Dekker goed voor 8 doelpunten en 34 assists. Na de succesvolle KNVB-bekercampagne van Spakenburg het afgelopen seizoen was de pijp echter enigszins leeg aan het geraken bij ‘de koning van de assists’. Dit mondde uiteindelijk jammerlijk genoeg uit in het verliezen van zijn ongenaakbare status en een stapje terug naar het tweede elftal. Dit bleek niet de beste oplossing voor beide partijen te zijn en heeft uiteindelijk geleid tot ontbinding van het contract van Dekker, die inmiddels is overgeschreven naar DVS’33, waar hij in eerste instantie in een vriendenteam gaat spelen.

 

Lees verder