Beker Groep 2 poule 1-6: BSC’68 plaats zich voor tweede ronde, Lyra langs PGS/VOGEL

Concordia kon op eigen veld niet de winst pakken tegen Zwammerdam in poule 1. Lyra troefde in poule 2 PGS/VOGEL af. Blauw-Zwart greep de koppositie in poule 3 na een zege op Quick Boys 2.  Ariston’80 moest de winst laten aan Aarlanderveen. BSC’68 mag verder bekeren na de winst op Victoria’04. DWO kwam een 1-1 gelijkspel overeen met VOC 2.

Tekst: Roland van der Linden       |    Foto’s: Winfried Klos

Groep 2 Poule 1

Concordia – Zwammerdam

In de eerste helft was Concordia dominant, maar kon de kansen niet afmaken. De Delftse ploeg maakte het zichzelf daardoor moeilijk. De rust werd bereikt met een bescheiden 1-0 voorsprong door een treffer van Melvin Kaptein. Na de rust kwam Zwammerdam al vlot op 1-1 en nam na een uur zelfs een voorsprong: 1-2. In de 86e minuut leek het duel beslist na de 1-3 van Zwammerdam. In de slotfase ging Concordia druk zetten en kwam toch nog terug tot 3-3 door treffers van Noel Geurtz en Tijs Sneek (strafschop).

Groep 2 Poule 2

PGS/Vogel – Lyra

De Westlanders boekten na een 0-1 ruststand een 0-3 overwinning. Thom Kuyvenhoven schoot kort voor de rust de 0-1 op het scorebord. In de tweede helft waren Roy van der Sar en Dyon Lemckert scherp in de afwerking namens Lyra.

Groep 2 Poule 3

Blauw Zwart – Quick Boys 2

In Wassenaar liet de thuisploeg zien een stijgende lijn te pakken te hebben. Bram Smit schoot Blauw-Zwart in de eerste helft naar een 1-0 voorsprong. Na de thee stelde Blauw-Zwart de winst veilig door doelpunten van Xander Vredebrecht en Tommy de Jong. Quick Boys 2 kon daar maar één treffer tegenoverstellen.

Groep 2 Poule 5

Ariston’80 – Aarlanderveen

De studenten keken bij rust tegen een 0-2 achterstand aan na een slechte eerste helft. Ariston’80 herpakte zich na de thee en kwam terug in het duel door treffers van Jorge Bonekamp en Bart van der Krol. Ariston’80 had zelfs kansen op de 3-2, maar zag de bezoekers vlak voor tijd de winnende treffer te scoren: 2-3.

Groep 2 Poule 6

BSC’68 – Victoria’04

BSC’68 speelde een sterke eerste helft tegen de Vlaardingers. Uit een mooie aanval over meerdere schijven speelde Kaan Sari met een steekbal de diep gelopen Rome Thies (16 jaar) aan. Die dribbelde het strafschopgebied in en schoot de bal beheerst in de korte hoek: 1-0. BSC’68 kreeg in de tweede helft nog een paar kansen, maar wist die niet te benutten, waardoor wedstrijd in 1-0 eindigde. Het team van Abdullah Sari plaatste zich door de zege voor de volgende bekerronde.

DWO – VOC 2

Al in de twaalfde minuut opende DWO de score door een treffer van Nick Wijsman. De Zoetermeerders moesten kort na de doelwisseling een tegentreffer incasseren en konden daarna de winst niet meer pakken: 1-1.