Beker Groep 1 poule 14: Doeltreffend VUC straft slordige acties defensie Westlandia af

Na het gelijkspel van VUC vorige week tegen Brielle volgde in de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi een 0-3 zege tegen het zaterdagteam van Westlandia. De ‘pinquins’ waren het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en straften slordige acties in de defensie van de Westlanders doeltreffend af.

Tekst: Peter Petit

Ondanks de warmte speelde thuisploeg op de aanval, maar tot succes resulteerde dit niet, want de Haagse verdediging hanteerde prima de buitenspelval. Pal voor de theepauze werd een schot van een VUC-speler door de achterhoede van Westlandia slecht verwerkt, waarna Brent Biesheuvel (foto) (ex-VELO) uit de kluts de 0-1 scoorde. Nog nauwelijks aan de tweede helft begonnen, strafte VUC-speler Roderick Meinema (ook ex-VELO) een slordige actie van de defensie van Westlandia af en dat betekende de 0-2 in het voordeel van de équipe van cheftrainer Rob de Lange.

Redding

In de 54e minuut voorkwam de doelman van VUC met een prima redding een doelpunt voor de thuisploeg, waarna Brent Biesheuvel met zijn tweede doelpunt de stand op 0-3 bracht. Westlandia probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar omdat bij voortduring de eindpass zelden aankwam, waren de aanvallende acties van de bewoners van de Hoge Bomen van alle gevaar ontbloot.