Beker Groep 1 poule 8: DHC in evenwicht met Antibarbari

In een zonovergoten Stadion aan de Delftse Brasserskade trad het team van oefenmeester Wim Baggerman in de tweede bekerwedstrijd aan tegen het Rotterdamse Antibarbari. Dat team staat al enige jaren onder leiding van de alom bekende Patrick Kok. De hoofdmacht van de Rotterdamse studentenclub komt dit seizoen uit in de zondag-tweede klasse met vrijwel alleen clubs uit West 1 (Noord-Holland en Utrecht). Vorige week verloor Antibarbari haar eerste bekerwedstrijd thuis met 2-3 van eersteklasser LFC (voorheen FC Boshuizen), terwijl DHC uit bij UVS met 1-1 eindigde.

Tekst: Wicher Schreuders            |        Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft begon DHC uitstekend. De groen-zwarten waren veel meer in balbezit dan de tegenstander en daarbij drukten ze de Rotterdammers terug op hun speelhelft. Aanvankelijk leidde dit niet tot serieuze doelkansen, maar na iets meer dan een kwartier spelen gaf Ouanis el Kadaoui vanaf links een uitstekende voorzet die voor het doel fraai werd ingekopt door de inkomende Angelo Groen: 1-0. DHC slaagde er in de volgende minuten niet in om het overwicht om te zetten in een ruimere voorsprong. Antibarbari bleek na een half uur erg effectief, want binnen twee minuten wist Patrick Barendse kort achter elkaar tweemaal uit voorzetten in te koppen. Daarmee was het ineens 1-2. In feite twee tegendoelpunten, die onnodig waren en door de thuisclub deels werden weggegeven. DHC had echter niet lang nodig om hiervan te herstellen. Korte tijd later was het Giovalli Serbony die bij de tweede paal een voorzet van links fraai in de verste hoek wist te koppen: 2-2.

Na de doelwisseling bracht Giovalli Serbony met een fraaie pass Angelo Groen alleen voor de Rotterdamse doelman, Tom Rijkens, maar deze wist redding te brengen. Daarmee was het met de kansen voor DHC wel gedaan en was het overwicht en balbezit aan Antibarbari. Maar ook de Rotterdamse studenten kwamen niet tot scoren. Kort voor tijd bracht invaller Le-Shawn Lisse toch nog Groen in scoringspositie, maar andermaal was het de Rotterdamse goalie die goed ingreep. Daarmee kwam het eindsignaal van arbiter Ron Wolf (Berkel) bij 2-2. Een bevrijdend eindsignaal, want de warmte maakte dat zowel spelers als publiek al enige tijd naar dat eindsignaal en de verkoelende drankjes snakten. Opmerkelijk trouwens dat alle vier de doelpunten kopgoals waren.

LFC won de tweede bekerwedstrijd thuis met 5-2 van UVS. Hiermee staat LFC nu op 6 punten, DHC op 2, UVS en Antibarbari beide op 1. Volgende week zaterdag (16 september, 15.30 uur) sluit DHC de bekerpoule af met een thuiswedstrijd tegen eersteklasser LFC.

Lees verder