Vierde Divisie: DSO knokt zich uit kansloze positie naar gelijkspel

Het eerste punt voor DSO in de Vierde Divisie is binnen. De ploeg van trainer Dennis Olman knokte zich na een 3-0 achterstand tegen SC Feyenoord volledig terug in de wedstrijd en keerde met een 3-3 gelijkspel huiswaarts.

Tekst: Hans Kulk      |      Foto’s: Danny Ploegaert

DSO-trainer Dennis Olman zag het harde werken van zijn ploeg zaterdagmiddag eindelijk beloond. De Zoetermeerders pakten bij SC Feyenoord hun eerste punt van het nog prille seizoen: 3-3. En dat terwijl de bezoekers na 58 minuten op een kansloze 3-0 achterstand stonden.

Jeremy van Uunen (ex-Westlandia), Junior Obiku en Clarence Bijl gaven DSO-doelman Sven Wolsheimer namens de thuisclub namelijk het nakijken. Wedstrijd gespeeld, dacht heel sportpark Varkenoord in Rotterdam. Olman en consorten dachten daar echter anders over. Al bleef de 3-2, na de 3-1 van Joep Roovers, wel heel lang uit.

Pas zeven minuten voor tijd viel die aansluitingstreffer met Delano de Rooy als maker van het doelpunt: 3-2. Zou het dan toch nog gebeuren voor de gepromoveerde Zoetermeerders? Kansloos, maar niet verslagen? Jazeker. In de voorlaatste minuut van het duel schoot opnieuw Joep Roovers, ditmaal uit een strafschop, de 3-3 in de touwen. De terugreis van Rotterdam naar Zoetermeer moet voor trainer Dennis Olman, zijn staf en zijn spelers een heel prettige zijn geweest.