O23 1B: Nipte overwinningen voor Westlandia en HBS

Op eigen veld boekten zowel Westlandia als HBS een zege. De Westlanders waren Houten de baas en ‘de Kraaien’ waren ASWH te slim af. Voor beide teams was het de eerste zege van het nog zeer jonge seizoen.

Westlandia O23 – Houten O23

De bezoekers kwamen na tien minuten spelen al op een 0-1 voorsprong door een treffer van Bryan Posthouwer. Pas diep in de blessuretijd van de eerste helft kwam Westlandia op gelijke hoogte dankzij Peter Cedeno Sandoya. In de tweede helft bleven de treffers lang uit. In de 86e minuut schoot Ismail Afellah de Naaldwijkers naar een 2-1 voorsprong. Vier minuten in de blessuretijd schoot dezelfde speler in eigen doel, waardoor het duel in 2-2 leek te eindigden. Trainer Christiaan van Dam (foto) zag zijn team er alsnog met de winst vandoor gaan. Jayden Luiten schoot een bal van Mistral Kunkeler de 3-2 tegen de touwen.

HBS O23 – ASWH O23

HBS startte de wedstrijd tegen ASWH goed. In de veertiende minuut was Mica Knoester de gevierde man door een bal bij de tweede paal binnen te lopen: 1-0. HBS nam geen gas terug, maar werd verrast vanuit de omschakeling en kreeg na het onderuithalen van een speler van ASWH een strafschop tegen die benut werd: 1-1. HBS herpakte zich en kwam nog voor rust op 3-1. Na een goede bal in de ruimte stoomde Manuel Francisco op over de rechterkant en passeerde de keeper in de korte hoek: 2-1. Op slag van rust werd het alsnog 3-1 door aanvoerder Stijn Warmenhoven. Na de thee kwam ASWH terug tot 3-3. De laatste treffer viel diep in blessuretijd. Even later werd het toch nog 4-3, want Manuel Francisco wist de bal in het doel te schuiven: 4-3.