Zaalvoetbal: zvv Den Haag wederom te sterk voor JCK/AISO

Na een goed begin van de eerste bekerronde voor zvv Den Haag tegen JCK/AISO stonden dezelfde twee ploegen wederom tegenover elkaar in sporthal Hoograven in Utrecht, ditmaal als openingsduel voor de competitie.

Tekst: Jeroen Blommaert

Na anderhalve minuut kreeg zvv Den Haag een penalty toegekend nadat een speler onrechtmatig gestopt werd in het strafschopgebied. Djamal Boerstra faalde niet en schoot hard en hoog in de kruising zoals een pingel genomen moet worden. Hierna werd de score verder uitgebouwd naar 3-0 door zowel als individu maar ook als team aan te vallen. JCK/AISO begon hierna de druk wat op te voeren en dat resulteerde in het eerste tegendoelpunt na balverlies rond de middellijn.

Grimmiger

In de tweede helft werd het spel wat grimmiger, maar zvv Den Haag liet zien dat het mentaal gezien ook z’n mannetje stond. Er werd consequent en fel verdedigd zodat JCK/AISO bijna geen scoringskansen wist te creëren. Daarentegen wist zvv Den Haag dat wel te doen en wist de score verder uit te breiden naar 5-1. JCK/AISO  bleef de druk erop houden, maar de inzet was tevergeefs. Door goed positiespel en strakke passing wist zvv Den Haag met regelmaat er onderuit te komen. Dit zorgde voor de nodige frustratie bij JCK/AISO en door de overtredingen kon zvv Den Haag met dank aan de tienmeter vrije trappen uitlopen naar 7-1. De ban was gebroken en de laatste drie treffers van de wedstrijd waren slechts voor de statistieken van belang. De ploeg uit de mooie stad achter de duinen heeft een prima teamprestatie neergezet en ging met de drie punten naar huis nadat de eindstand op 2-9 was gezet.

Lees verder