Oefenvoetbal: FC Skillz wint nuttig oefenduel van CWO

Daar de meeste teams zich prepareren op de beker en/of competitiewedstrijden, vond FC Skillz haar kans schoon om vanavond uit te wijken voor een oefenwedstrijd uit tegen CWO. In een attractieve wedstrijd trok de kersverse eersteklasser de winst naar zich toe en won met 3-2.

Tekst: Terry Konings

Of het een record betreft is niet te zeggen, maar het eerste doelpunt kon al binnen zeven seconden genoteerd worden. FC Skillz schoot – in de meest letterlijke zin van het woord – uit de startblokken waarbij de jonge Mohamed Mohamadi (foto) direct doel kon treffen: 0-1. CWO kende ondanks een goede start in de tweede klasse vorig seizoen, jammer genoeg een teleurstellend einde en degradeerde dan ook. Met een hervormde groep blijft het team, maar ook zeker de club dicht bij zichzelf en de Vlaardingers beschikken zeker over veel voetballend vermogen. De gelijkmaker, maar ook vooral de aanval daartoe, was daar een mooi uitvloeisel van. Het doelpunt kwam op naam van Joaquim de Been: 1-1.

O23-spelers

Na de doelwisseling grepen beide trainers hun kans om veel frisse krachten in te brengen. In het geval van FC Skillz waren dat een aantal talenten uit de O23, die direct ook de toon durfden te zetten. Zo viel onder andere Ajoub Ajandaf goed in en legde het andere talent, Bilal Gholabzouri in de 71e minuut met een gedegen schot aan voor de 1-2. Tien minuten hierna kwamen de Vlaardingers alsnog terug in de wedstrijd via Nahom Mehretab: 2-2.

De beslissing viel echter in de 87e minuut. Twan Schreiner stoomde als een ouderwetse veldheer – van achteruit – het veld over en bracht Mohamed Mohamadi in stelling om zijn tweede doelpunt van de avond te noteren: 2-3.