Martin de Mooij: ,,Ambitie Lyra op korte termijn naar tweede klas te brengen”

Martin Mooij (foto), hoofdtrainer van Lyra, heeft een duidelijke ambitie. Hij wil, samen met assistent Erwin Bouwman, Lyra op korte termijn naar de tweede klasse brengen.

Hoe hij dat doel wil behalen legt hij uit op de clubsite: ,,Buiten de gebruikelijke woorden van veel trainers ‘het ontwikkelen van het team en het individu’, vind ik vier dingen belangrijker om te benoemen gezien ze naar dat doel leiden: structuur bieden, stimuleren, individuele aandacht geven en verantwoordelijkheden overdragen aan de spelers, want uiteindelijk zijn het de spelers die het moeten doen in het veld. Ook is het van belang dat je het team op een manier begeleidt, die dicht bij jezelf staat. Zo zal elke trainer weer z’n eigen aanpak hebben en zo heb ik ook de mijne. Maar zoek vooral een goede mix tussen een goed en helder strijdplan, hard werken en bovenal plezier maken. Zelf ben ik ervan overtuigd dat als je plezier hebt in wat je doet, je beter presteert. En als je beter presteert kom je hopelijk eerder bij je gestelde doel(en).”

Martin de Mooij begon als trainer in 2004 bij Forum Sport 2, daarna twee seizoenen hoofdtrainer van Forum Sport JO-19, drie seizoenen bij sv Den Hoorn 2, één seizoen hoofdtrainer van Quick Steps, vier seizoenen hoofdtrainer van Oliveo en vier seizoenen hoofdtrainer bij KMD.

Erwin Bouwman (li) met voorzitter Dennis Zuidgeest

Naast De Mooij is ook zijn assistent Erwin Bouwman heel ambitieus. Na jarenlang actief te zijn geweest in het jeugdvoetbal heb ik vorig jaar de stap gemaakt naar het seniorenvoetbal. In diezelfde stap heb ik tevens de stap naar een andere vereniging gemaakt, in plaats van bij sv Honselersdijk te blijven. In mijn periode bij FC ‘s-Gravenzande heb ik geleerd hoe waardevol het kan zijn om ook bij een andere vereniging actief te zijn, een enorme bijdrage in het leerproces. In de rol als assistent van (vorig jaar Pim van der Hoorn) nu Martin de Mooij ben ik aan het ‘ontdekken’ of een toekomstig hoofdtrainerschap bij mij past, zéker qua tijdsbesteding in combinatie met werk en privé”, laten hij weten op de clubsite.

Promoveren

Om eraan toe te voegen: ,,Ik heb het goed naar mijn zin bij Lyra en met zowel een gretige spelers- als begeleidingsgroep gaan we ook dit seizoen er alles aan doen om te promoveren met zowel het eerste als het tweede elftal. Mooi om te zien dit seizoen is dat maar liefst tien spelers uit de jeugd van vorig jaar momenteel onderdeel uitmaken van de selectiegroep. Op deze ‘doorstroming’ mag en kun je als Lyra trots zijn.”

Lees verder