Warming-up Vierde Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,In familiaire sfeer presteren”

RKAVV is uitstekend aan het seizoen begonnen. Drie keer gewonnen en liefst tien keer gescoord. Vorig seizoen was het maken van doelpunten soms een probleem. Volgens trainer Peter Klomp (foto) komt dit door een goede bezetting voor het doel. Komende zaterdag om 15.30 uur komt het gepromoveerde LRC uit Leerdam op visite.

Tekst: Pieter Donath

LRC (Leerdamse Racing Club) won dit seizoen nog niet, maar speelde vorige week wel 2-2 tegen vv Smitshoek waar RKAVV met 1-0 van won in de seizoensopening. De komende wedstrijd is de driehonderdste officiële wedstrijd van Robin Steffens (32), zoon van interim-voorzitter Henry Steffens.

Trainer Peter Klomp is blij met het goede spel van zijn elftal en de grote selectie met veel concurrentie. LRC wordt geen eenvoudige klus.

Hoe kijk je terug op de 3-6 winst tegen Nieuwenhoorn?

,,Afgelopen zaterdag was het ondanks de hitte een reclame voor het amateurvoetbal door twee aanvallend ingestelde teams met veel scorend vermogen. Dat is leuk voor iedereen, maar uiteraard het leukst wanneer je wint. Dat laatste hebben wij te danken aan een zeer goede eerste helft en een goede laatste fase in de tweede helft, waarmee wij aantoonden dat het conditioneel wel goed zit.”

Wat was de belangrijkste oorzaak van vier goals in het eerste kwartier?

,,Dat is een mix van individuele kwaliteiten en het trainen op patronen met een goede bezetting voor de goal in de eindfase van de aanval. Zowel de drie goals van ons als de goal van Nieuwenhoorn werden prima, maar ook gevarieerd uitgespeeld. Mooi om te zien!”

Hoe sterk schat jij LRC in?

,,Dat is na drie wedstrijden lastig te zeggen. Feit is dat iedere ploeg in deze afdeling individuele kwaliteiten en specialisten heeft. LRC scoort makkelijk, maar krijgt er ook veel tegen. Wat dat betreft lijkt het een beetje op Nieuwenhoorn. Wij moeten verdedigend dus weer hard werken om te voorkomen dat hun aanvallers in positie komen en met onze individuele aanvallende kwaliteiten het verschil gaan maken. Het wordt dus weer geen eenvoudige klus.”

Zit je in een luxe situatie om te moeten kiezen wie de spits is?

,,Het gaat niet om de namen, maar om de arbeid en kwaliteiten die iedere speler drie of vier keer per week laat zien. De selectie van RKAVV heeft mede dankzij onze TC Patrick van Pruijssen een selectie waarin alle posities voor twee teams drie tot vier dubbel bezet zijn. Iedere speler weet dat het gaat om presteren op het veld. Doe je dat goed dan kan zelfs de in het begin ‘op papier’ vierde spits op één komen te staan. Zo werkt dat binnen selectievoetbal. Iedere speler moet zich ervan bewust zijn dat jouw concurrent nooit slaapt! Zo houdt iedereen elkaar scherp en dat hebben we nodig om iedere week met elkaar in een familiaire sfeer te kunnen presteren.”

 

 

 

 

Lees verder