Beker Groep 1 poule 13: FC Skillz lijdt nederlaag tegen RCL

In de derde ronde van de bekercompetitie leed FC Skillz een nederlaag tegen RCL. De Leiderdorpers waren met 2-0 te sterk voor de thuisploeg en gaan – na deze winst – samen met Vitesse Delft door naar de volgende ronde.

Tekst: Terry Konings

RCL kende een voortvarende eerste helft en kwam op haar beurt goed en fris voor de dag. De tweedeklasser uit Leiderdorp probeerde haar spel te maken via nummer ’10’ en aanvoerder Roy Weenink, die op zijn beurt de voorwaartsen in stelling moest brengen. Dit lukte een aantal keer aardig goed, waarmee de Haagse defensie aan het wankelen werd gebracht. Zo maakte RCL verdiend de 0-1 bijna halverwege de eerste helft. FC Skillz kwam in de eerste helft maar niet in haar spel, omdat de zogeheten ‘eindpass’ net niet voldoende was of als ze er eenmaal door kwamen te slordig waren in de afwerking.

Wissels

Na de doelwisseling moest het voor de thuisploeg duidelijk anders en zo wisselde oefenmeester Oussama Bekkaoui resoluut door. De puzzel leek – door de ingebrachte wissels – wat beter te vallen, waardoor er ook meer energie vrijkwam. Het gevolg was dat RCL in zijn ‘achteruit’ moest en vooral moest tegenhouden. Zo kwamen Joci Chantre en Mo Ouarraki (foto) in kansrijke positie voor de gelijkmaker, alleen stond doelman Rens van der Zwet ze in de weg. Ondanks de slechte eerste helft leken de Hagenezen zich toch te kunnen herpakken en lieten bij vlagen een glimp zien van waar ze normaliter – voor wat betreft het voetbal – toe in staat zijn.

Tegenvaller

Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Shwendell Cijntje na net iets meer dan een uur. Daar FC Skillz door haar wissels heen zat, restte er niets anders dan de wedstrijd met tien man uit te spelen. Ondanks het ondertal bleef de thuisploeg combineren, op zoek naar de gelijkmaker. RCL vond het op haar beurt wel voldoende, zakte wat in en loerde op die ‘ene’ uitval. Deze uitval kwam dan ook in de 88e minuut, waarop de bezoekers de wedstrijd in het slot gooiden en voor de 0-2 zorgden.