Beker Groep 1 poule 11-12: sv Honselersdijk verliest wedstrijd om des keizersbaard, HVV fors onderuit

sv Honselersdijk gaat door naar de volgende bekerronde, maar de supporters waren niet blij met het spel van hun team tegen CION, dat meer weg had van een wedstrijdje zomeravondvoetbal met na negentig minuten een 0-2 nederlaag op het scorebord. HVV redde het niet bij VFC in Vlaardingen.

Tekst: Peter Petit                 |      Foto’s: Koos Ophorst

Groep 1 poule 11

VFC – HVV

Met de derde bekerwedstrijd tegen VFC, uitslag 5-3, kwam er voor de Kroonleeuwen een eind aan deze bekerpoule. Bij HVV vinden ze de start van de competitie in de tweede klasse C veel belangrijker. sv Honselersdijk gaat wel door naar de volgende bekerronde, maar de supporters waren niet blij met het spel van hun team tegen CION dat meer weg had van een wedstrijdje zomeravondvoetbal met na 90 minuten een 0-2 nederlaag op het scorebord.

Groep 1 poule 12

sv Honselersdijk – CION

sv Honselersdijk verloor een wedstrijd, die niet meer was dan een duel om des keizersbaard: 0-2. De eersteklasser wist voorafgaand aan dit duel tegen de tweedeklasser uit Vlaardingen reeds dat er een vervolg komt van de bekercompetitie. Wat de volgelingen van hoofdtrainer Pim van der Hoorn in de eerste periode lieten zien was dan ook niet meer dan zomeravondvoetbal in een heerlijk zonnetje, met als hoogtepunt de drinkpauze halverwege de eerste helft.

In de tweede helft kwam er meer beleving in de wedstrijd vooral omdat CION winstkansen rook, maar het afmaken van kansen was niet aan de Vlaardingers besteed. Toch slaagden zij erin om in de tweede helft doelman Quinten van der Helm van de thuisploeg, onlangs nog uitgeroepen tot beste keeper van het Westland van het afgelopen seizoen, tweemaal te verslaan. Van der Hoorn gaf tijdens de slotminuten nog wat jeugdspelers de kans om wat speelminuten te maken, maar dat had verder geen positieve invloed op het resultaat, het bleef bij 0-2 voor CION.