Vierde Divisie: Westlandia zet goede vorm voort na winst in duel met rood randje tegen Nieuwenhoorn

Na nederlagen in de eerste twee duels leek Westlandia in de vierde klasse af te stevenen op een rampseizoen, maar na zes punten uit de laatste twee wedstrijden ziet de wereld er weer heel anders uit voor de Westlanders. Na een 3-1 voorsprong tegen Nieuwenhoorn leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na een rode kaart werd het in de slotfase met tien man toch nog spannend.

Tekst: Peter Petit           |      Foto’s: Danny Ploegaert

Westlandia heeft zaterdag de goede weg naar boven voortgezet. Na twee nederlagen volgde afgelopen zondag een verrassende uitzege bij HBS en zaterdagavond moest Nieuwenhoorn er met 3-2 aan geloven. De Westlanders namen in de elfde minuut brutaal de leiding door middenvelder Desley Bransen. Melvin Winterberg bepaalde met zijn gelijkmaker namens Nieuwenhoorn de ruststand op 1-1.

Daarna was het weer de beurt aan de mannen van trainer Maurizio Ceccucci. Freek van Eijk en Sergi Roeleveld scoorden kort achter elkaar in minuut 52 en 53: 3-1.  Tien minuten later moest Westlandia speler Tim van Marrewijk het veld verlaten na een directe rode kaart, die leidsman Berg hem toonde. Het is de tweede keer in één week tijd dat een speler van Westlandia het rode karton kreeg voorgehouden.

In het duel tegen HBS moest ook al Zion Valies vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Westlandia behield wel de voorsprong, maar het werd toch nog billenknijpen toen Danique Wolters in de extra tijd de spanning terugbracht tot 3-2. Met man en macht wist Westlandia de voorsprong te verdedigen en kon een zwaarbevochten zege van 3-2 in de annalen worden bijgeschreven. Tot ‘man of the match’ werd nieuwkomer Robin Buwalda uitgeroepen.