Vierde Divisie: DSO ziet Poortugaal huiswaarts keren met 1-4 winst

DSO, met één punt op zak, moest op sportpark Bentwoud aantreden tegen het sterke Poortugaal. Tot de rust wist DSO de bezoekers van zich af te houden. Een 0-1 stand bij rust gaf nog voldoende mogelijkheden voor de tweede helft. Poortugaal liep echter weg naar een 1-4 overwinning.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

De wedstrijd was nog maar net begonnen, of Portugaal zag al kans in de eerste minuut de bal als achter DSO-doelman Sven Wolsheimer te werken: 0-1. Een slechtere start hadden de Zoetermeerders zich niet kunnen voorstellen. Na een kwartier werd doelman Wolsheimer opnieuw verrast door een schot van Bradley el Idrissi, de DSO-gaolie werd nu gered door de lat.

Portugaal kreeg met name in de eerste helft behoorlijk wat vrije trappen te nemen net buiten het strafschopgebied van DSO. Maar de bezoekers wisten met deze mogelijkheden weinig te doen, het leverde in ieder geval geen treffer op. DSO probeerde wel wat terug te doen, maar de defensie van Portugaal pareerde de aanvallen van de ploeg van trainer Dennis Olman prima.

Na de thee viel al na vijf minuten spelen de tweede treffer van Poortugaal. Nu was Nino Voorn de maker van het doelpunt: 0-2. Drie minuten later leek het duel al voorbij voor de gastheren, want Poortugaal kwam zelfs op een 0-3 voorsprong. DSO kwam tien minuten voor tijd met de eretreffer. Die viel uit een strafschop van Geert Kooren, nadat Tim Ceder naar de grond was gewerkt binnen het strafschopgebied. Portugaal had echter het laatste woord en scoorde in de slotminuut de 1-4 via Bradley el Idrissi.