Vierde Divisie: RKAVV stelt teleur verliest van LRC uit Leerdam

RKAVV verzuimde zaterdag om haar ongeslagen status te behouden. Het verloor op de Kastelenring onverwacht van LRC uit Leerdam met 2-3. Voorafgaande aan de aftrap  werd aanvoerder Robin Steffens gehuldigd voor zijn 300ste optreden voor het vlaggenschip van RKAVV, een mijlpaal die tegenwoordig maar door weinig spelers wordt gehaald.

Tekst: Do Horta

De mannen van trainer Peter Klomp begonnen scherp aan de wedstrijd en binnen drie minuten was het al 1-0. Xavier Akinrinbola dribbelde vanaf links door de verdediging van LRC en gaf de bal aan Nick Gardenier, die met een schijnbeweging de keeper van de bezoekers verschalkte. RKAVV controleerde de wedstrijd, echter na ruim een kwartier kwam LRC op gelijke hoogte. Na twee goede reddingen van Mike ten Kroode, schoot Timo Lutters van buiten de zestien de 1-1 binnen.

Druk

RKAVV zette meer druk en dat resulteerde in wederom een voorsprong. Wesley Goeman stuurde Edwin Agyare diep die voorgaf op Remco Overdevest (foto), die prachtig de bal aannam en met een schijnbeweging de verdediging van LRC het nakijken gaf: 2-1. Daar waar RKAVV dacht de rust te bereiken met een voorsprong, wist LRC toch nog gelijk te maken. Door een communicatiefout achterin maakte Rick van Loo de 2-2.

Slordig

Na de rust probeerde RKAVV de draad weer op te pakken, echter dat lukte niet echt. Sterker nog, LRC kwam op een 2-3 voorsprong via Jamal Ouassif na wederom slecht verdedigen aan RKAVV-zijde. Hierna probeerde RKAVV nog de gelijkmaker te forceren, maar was te slordig in de opbouw en afwerking. Met nog tien minuten te gaan een prima voorzet bij RKAVV van Tom Plezier, maar Xavier Akinrinbola kon niet zuiver afdrukken. In blessuretijd kreeg LRC nog een penalty, die echter  door doelman Mike ten Kroode werd gestopt.

Een grote teleurstelling voor RKAVV en de eerste winst dit seizoen voor de ploeg uit Leerdam.