Beker groep 1 poule 8: DHC moet buigen voor LFC

DHC, de groen-zwarte tweedeklasser, ontving aan de Brasserskade de Leidse eersteklasser LFC (het voormalige FC Boshuizen). LFC vertrok na een 2-4 ruststand met een 2-5 zege. Het bekeravontuur zit er nu voor DHC op.

Tekst: Wicher Schreuders             |      Foto’s: Alex Pronk

Vooral in de beginfase werd er veelvuldig gescoord. Al na zeven minuten kwam LFC na een voorzet en een eenvoudige afronding op 0-1. Vrijwel direct hierna zorgde DHC-aanvoerder Giovalli Serbony aan de andere kant na een aanval over rechts afrondend voor de 1-1. Nog binnen het kwartier was het LFC, dat na een actie langs de achterlijn en een fraai diagonaal schot uit een onmogelijke hoek op 1-2 kwam. Hierna viel het scoren even stil, hoewel na zeventien minuten Sidney Kaffa nog dicht bij een doelpunt kwam, maar zijn inzet belandde net naast het doel in het zijnet.

De Leidse bezoekers waren gedurende de eerste helft echter duidelijk sterker dan de thuisclub. Na een klein half uur leidde dit tot de 1-3, nadat een Leidse speler kort voor het doel de bal mocht aannemen, kort draaide en de bal kon inschieten. Enige minuten later verschalkte een diepgaande LFC-er de uitkomende DHC-doelman Oussama Zayzaoui, die vorig seizoen nog uit kwam voor het toenmalige FC Boshuizen. Overigens speelde aan Leidse kant voormalig DHC-er Nabil Hadui. Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Arno Wateler (IJsselstein) maakte de diepgaande Serbony zijn tweede doelpunt van de middag door de bal fraai langs doelman Marijn van de Plas in de verre hoek te schuiven: 2-4.

Het was in de rust hoorbaar, meer dan duidelijk, dat DHC’s trainer Wim Baggerman zeer ontevreden was over het Delftse verweer in de eerste helft. In de rust en ook gedurende de tweede helft bracht hij een aantal wijzigingen aan in de opstelling. In het tweede bedrijf was de wedstrijd wat gelijkmatiger, in ieder geval waren de doelpunten spaarzamer. Nu kreeg ook DHC een aantal goede doelkansen. Met name Sidney Kaffa was andermaal dicht bij een Delfts doelpunt, maar zijn inzet ging net naast het doel. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist toen een inzet van Leidse kant door een DHC-er net voor, op of achter de doellijn werd weggehaald, maar scheidsrechter Wateler besliste dat de bal achter de doellijn was geweest. Daarmee was het 2-5. Als er nog eventuele Delftse hoop op een gelijkspel zou zijn geweest, dan was dit nu definitief van de baan. De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld, wetende dat LFC in dit duel de sterkste was.

Met deze 2-5 voor LFC en de 5-1 winst van Antibarbari op UVS werd de eindstand in deze bekerpoule: 1. LFC 3-9; 2. Antibarbari 3-4; 3. DHC 3-2; 4. UVS 3-1. Hiermee is het bekeravontuur van DHC voor dit seizoen ten einde. Komende zaterdag (23 september, 15.30 uur) start dan eindelijk de competitie met voor DHC de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk.