Tweede Divisie: Scheveningen met overtuigende cijfers langs De Treffers

In de vijfde speelronde moest Scheveningen het voor eigen publiek opnemen tegen het hoger geklasseerde De Treffers uit Groesbeek. Ondanks het niet meespelen van de twee vaste basisspelers Lex Immers en Michael de Niet werd een spectaculaire overwinning behaald. Dat zegt ook iets over de vervangers, want op basis van het goede spel en de kansen had de uitslag van 5-0 nog hoger kunnen uitpakken.

Tekst: John Carlier            |          Foto’s: Rob Römer

De start van de wedstrijd liet al een veelbelovend beeld zien, want ondanks het feit dat De Treffers mocht aftrappen, nam Scheveningen direct in het begin het initiatief. In de derde minuut mocht Scheveningen al op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen die vervolgens door de muur tot corner werd verwerkt. Vijf minuten later werd dat opportunisme wel beloond. Het was weer Julian Markvoort Beke, die de verdediging te snel af was en vervolgens een voorzet kon geven. Bij deze voorzet tastte de keeper volkomen mis, waardoor de bal voor de voeten kwam van Delano Gouda. Met een handige passeerbeweging omspeelde hij alsnog de keeper en scoorde beheerst in de korte hoek de 1-0. Deze score gaf Scheveningen vleugels, want vijf minuten later had het zelfs 2-0 kunnen staan, maar bij het schot van Julian Markvoort Beke stond de keeper op de goede plaats.

Na deze kans nam De Treffers het initiatief enigszins over. Het combineerde goed, maar de Scheveningse verdediging stond als vanouds als een huis. Tot aan de eerste drinkpauze in de vierentwintigste minuut kon Scheveningen de aanvalsdrift van De treffers nog in toom houden. Maar na de drinkpauze kwam Scheveningen weer goed uit de startblokken en in de vijfendertigste minuut was het weer raak. Wederom op aangeven van de goed spelende Julian Markvoort Beke kreeg Virgil Tjin Asjoe de mogelijkheid om te scoren. Met groot gemak passeerde hij Bryan Sirvania en liet beheerst de 2-0 aantekenen.

Buitenspel

Na deze score speelde Scheveningen gecontroleerd tot aan het rustsignaal. Wel kreeg De Treffers nog een corner die goed werd onderschept door keeper Sven van der Maaten.  In de eenenveertigste minuut scoorde De Treffers vanuit een vrije trap wel via Jordy Thomassen, maar zijn doelpunt werd op basis van buitenspel afgekeurd. In de slotminuut nog een corner voor De Treffers, maar ook die leverde niet het gewenste resultaat op. Wellicht enige irritatie bij Oussama Bouyaghlaven, want na een fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Hardeman schoot hij de bal onbesuisd weg en kreeg vervolgens de gele kaart. Ook Julian Markvoort liep om dezelfde reden tegen een gele kaart op.

Waarschijnlijk door de 2-0 stand begon De Treffers de tweede helft met twee vervangers, waarbij Tim Waterink al direct liet zien erg gevaarlijk te zijn met kopballen. In de zevenenveertigste minuut kopte hij bij een voorzet van eveneens invaller Youri Loen de bal net over. Het was wel een waarschuwing voor Scheveningen, dat goed werd opgepikt, want in de eenenvijftigste minuut was het weer Julian Markvoort Beke die de aandacht trok. Met een prachtige kopbal scoorde hij en bracht daarmee ook de stand op 3-0.

Rood

Na deze stand wisselde De Treffers weer twee spelers, maar weer was het Scheveningen, dat via Ruben Koorndijk het scorebord op 4-0 had kunnen zetten. De keeper voorkwam dit door het schot nog net tot corner te verwerken. Ook Scheveningen bracht twee wissels in, wat niet leidde tot een verandering van spelstijl. De Treffers leek enigszins de moed op te geven en van deze situatie maakte Scheveningen zeker gebruik. Deze situatie leidde in de achtenzestigste minuut tot een vervelend incident. Mitchell de Vlugt werd op het middenveld onderuitgehaald door Oussama Souyaghlaven, wat hem de tweede gele kaart opleverde en vervolgens kon hij met rood van het veld verdwijnen. Bij dit incident reikte de scheidsrechter nog een gele kaart uit aan Ruben Koorndijk en een aan invaller Tim Waterink. Allemaal volkomen onnodig omdat er geen enkele sprake was van een onsportieve strijd.

Nadat iedereen was gekalmeerd was het toch weer Scheveningen dat in de zeventigste minuut de 4-0 op het scorebord liet aantekenen. Na een counter van Scheveningen kwam de bal bij Ian van Baalen, die de keeper het nakijken gaf. Na deze score werd er weer een drinkpauze ingelast en vervolgens werden aan beide kanten nog twee spelers gewisseld. Het was invaller Rashid Browne, die zo goed als zeker de 5-0 op zijn schoen had, maar door een spectaculaire redding van de keeper – die de bal tot corner tikte – werd een doelpunt voorkomen. Het was uitstel van executie, want in de negenentachtigste minuut was het toch weer raak. Op aangeven van Rashid Browne scoorde Ian van Baalen de 5-0.

Zonder tijd bij te trekken floot de scheidsrechter na exact negentig minuten af en kon Scheveningen na een goed gespeelde wedstrijd onder begeleiding van applaus en met opgeheven hoofd het veld verlaten.