O21 Divisie 1: ADO Den Haag onder 21 doet zichzelf das om bij Go Ahead Eagles

Hoewel het warm was in Twello heeft ADO Den Haag onder 21 zich tegen Go Ahead Eagles zichzelf de das omgedaan. De gastheren wonnen met 1-0 door een doelpunt van Robbin Weijenberg in de slotfase. Dit, hoewel de jonge Hagenaars in de eerste helft heer en meester waren, kansen kregen en Finn de Bruin een daverend schot op de lat zag eindigen.

Tekst: Frans Leermakers          |       Foto’s: Rick van Zon

Optisch maakte de formatie van trainer Giovanni Franken – onder toeziend oog van technisch directeur Joris Mathijsen – haar favorietenrol voor de pauze volkomen waar. Go Ahead Eagles was de duels om het ‘echie’ begonnen met een beker- en competitienederlaag bij FC Groningen (4-1 respectievelijk 5-1) en won van SC Cambuur met 1-0 door een treffer ver in blessuretijd. Bovendien stonden de Friezen lange tijd met tien man door een rode kaart. ADO Den Haag won voor de beker royaal met 2-5 bij AFC, verloor afgetekend met 3-0 bij Feyenoord, maar won verrassend en met goed spel met 4-2 van FC Groningen. Het optimisme in Haagse kringen vooraf was zeker niet ongegrond. In de eerste helft leek de Haagse formatie het optimisme waar te maken. Een serie hoekschoppen van Finn de Bruin bezorgde de Deventer defensie angstige momenten, maar uit de doelworstelingen kwam geen geelgroen doelpunt voort.

Kort na de hervatting stond Sofyan El Haddouni oog in oog met de openingstreffer. Hij vuurde vanuit een moeilijke hoek op het Deventer doel, maar keeper Nando Verdoni bokste de bal weg ten koste van een hoekschop. Later probeerde El Haddouni het met een kopbal, maar ditmaal verdween de bal in de handen van doelman Verdoni. Door de mislukte doelpogingen en het voortdurende balbezit, dat niet leidde tot doeltreffende acties verzandde het Haagse spel in een soort plichtmatigheid, terwijl Go Ahead Eagles steeds enthousiaster werd door het naderende gelijkspel. De Deventernaren kregen zelfs een toegift in de vorm van een overwinning. In de 85e minuut kreeg Robbin Weijenberg alle ruimte voor een rush richting het Haagse doel. De eerste doelpoging strandde op doelman Sem Buvelot, maar in de rebound kreeg Weijenberg opnieuw alle ruimte om uit te halen, ditmaal doeltreffend.

In de resterende vijf minuten en zes minuten blessuretijd kreeg Robyn Esajas na een op hem door Enoch George teruggelegde kopbal de kans om uit te halen. Echter, de bal vloog hoog over het doel van Verdoni en restte ADO Den Haag een fikse en vooral onnodige teleurstelling, terwijl de zielsblije gastheren de volkomen onverwachte zege koesterden. En verdween ADO Den Haag naar het onderste gedeelte van de ranglijst, waar vooraf was gehoopt op een hoge positie.

Komende zaterdag wacht ADO Den Haag onder 21 de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, dat momenteel na drie wedstrijden puntloos onderaan staat.