ADO Den Haag blijft vierde op ranglijst na gelijkspel in Eindhoven

ADO Den Haag ging maandagavond in het Jan Lauwers Stadion voor de vierde winst op rij. Maar gastheer FC Eindhoven was nog ongeslagen. Het beloofde dus een goede krachtmeting te worden. De ploeg van Darije Kalezic kwam op achterstand, maar Henk Veerman liet nog voor de pauze gelijkmaker aantekenen. In die 1-1 stand kwam na rust geen verandering meer.

Foto’s: Orange Pictures

Kalezic had twee wijzigingen in zijn ploeg aangebracht. Doelman Hugo Wentges is voor langere tijd uitgeschakeld en dat betekende dat Kilian Nikiema tussen de palen stond. Dhoraso Klas stond ook weer in de basisformatie. Hij verving de geblesseerde Lasse Vigen.

In de aanvangsfase vooral aftasten en een kansje voor Henri Koudossou, maar zijn inzet verdween naast het doel van FC Eindhoven. Doelman Kilian Nikiema mocht na twintig minuten zijn kwaliteiten tonen bij een hard schot in de benedenhoek van Ozan Kökcü. FC Eindhoven bleef in die fase gevaarlijk, want Matteo Waem moest handelend optreden om oud-ADO Den Haag-aanvaller Evan Rottier een kans te ontnemen.

In de 24e minuut was diezelfde Rottier echter wel succesvol. Op aangeven van Amevor schoot hij de bal hard en hoog langs doelman Nikiema: 1-0. ADO Den Haag had het in die fase moeilijk. Henk Veerman kwam zijn defensie te hulp door de bal vlak voor de lijn weg te koppen en ook Nikiema moest handelend optreden. Uit het niets kwam ADO Den Haag echter langszij. Uit een vrije trap van Daryl van Mieghem kopte Henk Veerman de bal binnen: 1-1. Even later dacht Tyrese Asante, weer uit een vrije trap van Van Mieghem, doeltreffend te zijn, maar zijn kopbal verdween net over het vijandelijke doel.

Bijna werd het nog 1-2 voor de pauze, maar bij een voorzet van Koudossou kwam Van Mieghem net een teenlengte tekort om de bal binnen te kunnen glijden. Tegenslag voor FC Eindhoven was het uitvallen van Joey Sleegers (ook ex-ADO Den Haag), die van het veld moest op de brancard. Na een matige eerste helft van ADO Den Haag-kant gingen de ploegen met 1-1 aan de thee.

Na de pauze wilde ADO Den Haag doorgaan op de wijze waarop de eerste helft was geëindigd. Een schot van Van Mieghem verdween in het zijnet en verder behield de ploeg van Kalezic de controle over de wedstrijd. Tyrese Asante was bij twee pogingen niet succesvol, want doelman Brondeel stond Haags succes in de weg. Toch ontstonden er nog twee kansen voor de gastheren, maar op inzetten van August Priske en Ozan Kökcü bleef doelman Nikiema de situatie de baas. Ook Rottier was nog dicht bij een treffer vlak voordat hij gewisseld werd. Zijn harde schot vloog echter over het doel. Vlak voor tijd had Henk Veerman nog de kans op zijn tweede treffer van de avond, maar doelman Brondeel was alert. Ook Jort van der Sande zag een schot nog net naast gaan. Het bleef echter bij 1-1 en blijft ADO Den Haag op plek vier staan.

Vrijdag komt hekkensluiter Telstar naar het Bingoal Stadion (aanvang 20.00 uur).