2e klasse C: SVC’08 moet meerdere erkennen in sterk VUC

Na de nederlaag van vorige week tegen Alphia, waarin SVC’08 op de counter werd verslagen, koos trainer Michael Ros ervoor om wat meer uit de verdedigende stellingen de tegenstander te bestrijden. Tenslotte had tegenstander VUC, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de eerste klasse en zich tijdens de zomerstop op strategische posities had versterkt, de ambitie uitgesproken om binnen één seizoen terug te keren.

Tekst: Jaap Lolkema        |      Foto’s: Franca Dobbe

In het eerste kwartier leek de verdedigende tactiek succes te hebben en deed SVC’08 voetballend redelijk met VUC mee. Maar al snel bleek dat VUC een beter team heeft dan SVC’08. In de negende minuut wist doelman Owen Lammerding VUC van een vroege voorsprong af te houden met een redding op een goed genomen vrije trap. Maar in de vijftiende minuut kwam VUC op voorsprong. Quinten van der Kraaij mocht op rechts vrij doorlopen vanuit het middenveld. En omdat Marco Mos verzuimde door te dekken kon de VUC-middenvelder Quinten van der Kraay vrij uithalen. Zijn schot bleek te machtig voor de SVC’08-doelman: 0-1.

Na nog niet goed en wel te zijn bekomen van deze tegenvaller keek SVC’08 al tegen een 0-2 achterstand aan. Een diepe bal op Melvin Vissers werd slecht verdedigd en de uitblinker aan VUC-zijde schoot de 0-2 binnen. Het was toen al duidelijk dat SVC’08 zich deze middag niet al te veel illusies hoefde te maken. VUC bleek een goed uitgebalanceerd team te hebben zonder zwakke plekken. Het controleerde de wedstrijd. SVC’08 kon hier slechts wat plaagstootjes tegenover zetten. De 0-2 ruststand was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld. In de rust werden Jermey Keus en Marco Mos gewisseld voor Yannick Willems en Jesse Spaans, waardoor Jordy de Bruin een linie terugschoof.

SVC’08 kwam goed uit de kleedkamer en probeerde met opportunistisch voetbal de aansluitingstreffers te forceren en zich daarmee in de wedstrijd te spelen. Zo kreeg Norvin Mercera direct al een grote kans, maar schoot hij gehaast naast. In de vijftigste minuut moest SVC’08-doelman Owen Lammerding handelend optreden bij een harde trekbal van Roderick Meinema. In de zestigste minuut kwam Tristan Dufour in de ploeg bij SVC’08 voor Norvin Mercera. VUC had inmiddels het heft weer in handen genomen en drukte dit uit met een schitterend doelpunt van weer Van der Kraay. Vanaf rechts naar binnenkomend schoot hij de bal in de verre bovenhoek, onhoudbaar voor doelman Owen Lammerding: 0-3. Twee minuten later had diezelfde speler de voorsprong voor VUC verder uit moeten bouwen, maar hij faalde hopeloos. Na onoplettendheid in de defensie van VUC kon SVC’08 via Tristan Dufour wat terug doen: 1-3.

Mocht SVC’08 na dit doelpunt de hoop hebben gehad op een beter resultaat, dan kwam het twee minuten later al van een koude kermis thuis. Het was Levi Schipper die met zijn doelpunt VUC in nog veiliger haven bracht: 1-4. VUC bleek simpelweg een maatje te groot voor SVC’08, dat een moeilijke start kent van het seizoen, maar zeker niet bij de pakken neer moet zitten, ook al wacht volgende week met UVS opnieuw een kampioenskandidaat.