1e klasse C: Effectief Valken’68 geeft Die Haghe flinke oorwassing

Voetballend deden de teams van Valken’68 en Die Haghe niet voor elkaar onder, maar de voorwaartsen van de Valkenburgers waren veel beter in de afwerking dan de Hagenezen, waardoor de score nog aardig opliep tot 5-0. Een unieke nederlaag voor Die Haghe, de ploeg van trainer Marcel Koning (foto).

Tekst: Wim van der Graaf

Technisch manager Wim de Jong van Die Haghe was na zijn knieoperatie voor het eerst dit seizoen weer langs de lijn te vinden. Op krukken zag hij dat “zijn” Die Haghe kopje onder ging tegen Valken’68. Daar zag het in de eerste minuten nog helemaal niet naar uit, want de eerste kans was voor de gasten, maar een kopbal ging nipt over het doel. Een minuut later liet de Die Haghe-verdediging zich uitspelen en maakte Nick Guijt vanValken’68 een fraai doelpunt: 1-0. Onder het motto ‘kan gebeuren, schouders eronder’, probeerde Die Haghe via Desley Koegler wat terug te doen, maar ook deze poging zeilde over het doel. Na een prachtige dieptepass van Mike de Graaf op Roy van der Ven liep de laatste alleen richting het Valken-doel, maar op het laatste moment stuiterde de bal van zijn voeten. Een minuut later weer een goede kans op de gelijkmaker, maar Desley Koegler kreeg de bal niet tussen de Valkenburgse palen.

Rood

Even later was er een scrimmage voor het Die Haghe-doel waarbij Lars Oudshoorn van Valken’68 de bal van dichtbij achter doelman Justin van Look kon werken: 2-0. Het zat Die Haghe ook niet mee. Ook niet vlak voor rust toen een geelhemd in duidelijke buitenspelpositie medespeler Samet Arikan in staat kon stellen de 3-0 aan te tekenen. Arbiter Frank Meeuwenoord uit Noordwijk stond er niet beter voor dan zijn vlaggende assistent maar keurde, ook na een tweede raadpleging, het doelpunt – onbegrijpelijk voor alles wat Die Haghe was – goed. Een Die Haghe-verdediger moest daar wat over kwijt richting de arbiter, die hem direct trakteerde op een gele kaart. Daar stokte echter het commentaar niet, dus trok de arbiter, ongevoelig voor de argumentatie en emotie van deze speler een snelle tweede gele kaart, waarna hij met rood van het veld moest en hierdoor Die Haghe met tien man kwam te staan. Niet slim, maar ook een arbiter die dit allemaal niet aanvoelde. Tijd voor contemplatie tijdens de rust.

Handsbal

Na de rust werden de geblesseerd geraakte Roy van der Ven en Sander de Jong vervangen door Peter de Kleer en Markas Krisinel en Alvin Kimu Ngoy door Leroy Klootwijk. Vreemd genoeg leek Die Haghe, ondanks spelend in ondertal, goed uit de startblokken te schieten. In de 52e minuut weer een goede kans voor Desley Koegler, maar doelman Frank Kardjani van Valken’68 redde knap met de voet. Twee minuten later zag heel het Duyfrak een handsbal van een geelhemd binnen de Valkenburgse zestienmeter, behalve de arbiter van dienst die doof bleek en bleef voor de Haagse protesten. Even later weer een uitval van de thuisploeg waarbij de bal onderkant van de doellat terug het veld in spatte. Die Haghe gooide nog steeds de handdoek niet in de ring en bleef goed meevoetballen. Toch werd het in de 66e minuut door Jelle van den Oever na een snelle uitbraak 4-0. Nicky Linnenbank van Die Haghe werd nog gewisseld voor Rida Aarab, maar het tij werd niet meer gekeerd, hoe hard de tien spelers van Die Haghe ook hun best deden. In de laatste periode werd door de arbiter de kas van de KNVB voor futiliteiten aan beide kanten goed gevuld en scoorde Valken’68 na wanorde in de krappe Haagse verdediging in de negentigste minuut nog de 5-0.

Effectief

Zo bleek Valken’68 dodelijk effectief in de afwerking te zijn geweest en mist Die Haghe nog steeds een afmaker van de kansen. Het is pas de tweede competitiewedstrijd, maar een goed gesprek om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen en wat meer geluk kan Die Haghe aanstaande zaterdag op Ockenburgh helpen als Wippolder op bezoek komt.