Warming-up 4e Divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,Iedere wedstrijd is belangrijk”

Twee weken geleden ‘won’ RKAVV een punt tegen SC Feyenoord. Vooral door een verdienstelijke tweede helft. Het krachtsverschil is dit seizoen erg klein, mede door de samenvoeging van zaterdag- en zondagclubs. Komende zondag in en tegen Poortugaal wordt het voor RKAVV weer een strijd tussen gelijkwaardige subtoppers.

Tekst: Pieter Donath

SV Poortugaal speelt al drie seizoenen in de Hoofdklasse/Vierde Divisie. De fusieclub werd in 2018 opgericht na het samengaan van vv Oude Maas en P.S.V. Poortugaal. De club werd kampioen van de Eerste klasse in het jaar 2020 onder leiding van de huidige RKAVV-trainer Peter Klomp (foto). In de drie seizoenen die volgden werd de zevende, achtste en tiende plaats behaald. In de seizoengids voor dit seizoen wordt Peter Klomp een belangrijke rol toebedeeld in het succes van de laatste jaren. ,,Niet alleen verdedigen of blind aanvallen, maar juist gecontroleerd de mogelijkheden zoeken en zwaktes van de tegenstander blootleggen en scoren”, geeft een inzicht in de werkwijze van de RKAVV-trainer.

Continueren

Op sportpark Polder Albrandswaard zal RKAVV het goede spel van de tweede helft tegen SC Feyenoord moeten continueren. De 0-6 winst tegen Floreant voor de KNVB-beker in Boskoop deze week was goed voor het vertrouwen in een goed resultaat voor de competitie. SV Poortugaal heeft na acht wedstrijden evenveel punten als RKAVV en beide teams delen de derde plaats met Smitshoek, LRC en FC ’s-Gravenzande. Twee weken gelden werd door de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel (onder meer ex-trainer van DSO) bij vv Smitshoek 2-2 gespeeld. De week daarvoor werd thuis met 1-3 verloren van VOC, dus zijn de resultaten van SV Poortugaal wisselvalig.

Voor Peter Klomp is het, ondanks zijn verleden bij de fusieclub, een ‘gewone’ wedstrijd in een Divisie met veel gelijkwaardige teams.

Is SV Poortugaal voor jou de belangrijkste wedstrijd van het seizoen?

,,Iedere wedstrijd is belangrijk in deze competitie. Het is voor mij wel een speciale wedstrijd tegen een team en vereniging waar ik veel plezier mee heb gehad en mooie resultaten heb geboekt.”

Verwacht je een extra gemotiveerde tegenstander die van haar oud-trainer wil winnen?

,,Dat lijkt mij niet aan de orde in deze competitie. Iedere wedstrijd is voor ieder team weer een mooie uitdaging daar horen sentimenten niet bij.”

Vijf clubs delen de derde plaats: Is het krachtsverschil inderdaad zo klein?

,,De teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Dat geldt niet alleen voor de linkerzijde van de stand. Ook in het rechter rijtje zitten goede teams. Het is een geweldige competitie waarin de breedte van de selectie weleens doorslaggevend kan worden.”

Was je tevreden over de wedstrijden tegen Feyenoord en Floreant?

,,Het resultaat tegen Feyenoord was oké. De start van de wedstrijd was niet goed, maar we hebben als team de wedstrijd kunnen kantelen dat was goed om te zien. Doordeweeks voor de beker stond een zeer jong team in het veld en dat zag je terug in de eerste helft met veel balbezit, maar te weinig dreiging naar de goal. Na de rust was dat anders en zie je de kwaliteiten van veel jonge spelers aan de bal. Het was een prima uitslag tegen een verdedigend spelende tegenstander.”