1e klasse C: Die Haghe wint belangrijke wedstrijd van sv Nootdorp

Het verschil op de ranglijst tussen Die Haghe en sv Nootdorp was slechts vijf punten in het voordeel van de Hagenaars, dus was het voor beide teams zaak om de wedstrijd winnend af te sluiten. Die Haghe won met 3-2 en heeft ineens weer aansluiting met de bovenste plaatsen waar sv Nootdorp op nul punten bleef staan en spits Mitchel Abdoel met rood zag vertrekken.

Tekst: Wim van de Graaf        |       Foto’s: HMA-Fotografie

Doelman Justin van Look zag wegens een enkelblessure zijn vervanger Jordi Haneveld onder de lat staan en het goed doen. Erg sneu voor Van Look, die juist een prima seizoen draait. Sander de Jong was na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag geschorst en moest tandenknarsend toekijken hoe zijn team in de achtste minuut via Robin Laming de eerste kans kreeg, maar de bal in de handen van doelman Yannic Augustinus zag belanden. In deze beginfase hanteerde sv Nootdorp veelvuldig de lange bal echter zonder succes daar de Die Haghe-verdediging goed stond. Die Haghe speelde vooral opbouwend combinatievoetbal en daarmee zette het meer druk. Na twintig minuten spelen onderschepte Mike de Graaf de bal en trok deze op rechts strak voor waar Roy van der Ven zich niet bedacht en de bal tegen de Nootdorpse touwen joeg: 1-0.

Een minuut later was het alweer gelijk. Een Die Haghe-verdediger tastte in een duel rond de middenlijn mis, waardoor een Nootdorpse aanvaller kon opstomen naar het doel van Die Haghe. Markas Krisinel ging in de achtervolging, maar vloerde zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen en arbiter Mark Ouendag uit Utrecht kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Jop Verhagen voltrok het vonnis en de stand was 1-1. Een onnodig tegendoelpunt in een fase waarin Die Haghe duidelijk de betere partij was. sv Nootdorp putte moed uit deze goal en ging met meer vertrouwen voetballen. Vaak werd via de vleugels geprobeerd om de lange sterke spits Mitchell Abdoel in stelling te brengen echter zonder het gewenste resultaat. Negen minuten voor de rust was er nog een goede kans voor sv Nootdorp, maar doelman Jordi Haneveld kon de ingeschoten bal nipt tot hoekschop verwerken. Vlak voordat de rust zou aanbreken beloonde Jelle Halsema een goede individuele actie met een hard diagonaal ingeschoten bal, die in de uiterste hoek doel trof: 2-1. Nog was de koek niet op, want sv Nootdorp kreeg een vrije schop te nemen net buiten het strafschopgebied van Die Haghe, maar ook nu redde de Haagse doelman bekwaam.

Supporters die te laat bij de tweede helft aankwamen hebben het doelpunt van Jelle Halsema gemist. Direct vanaf de aftrap kwam hij via Junior Nelson in balbezit en haalde nog maar eens uit. De bal kwam pas tegen het Nootdorpse net tot stilstand: 3-1. Een ongekende weelde voor de thuisploeg, die direct probeerde door te drukken, maar de volgende aanval werd ten koste van een gele kaart tenietgedaan. De aansluitingstreffer kwam plotseling letterlijk uit de lucht vallen. De linksbuiten van sv Nootdorp wilde een hoge voorzet afgeven, maar zag tot zijn vreugde de bal – gedragen door de wind – in de verre kruising van het Die Haghe-doel belanden: 3-2. Hierdoor kantelde de wedstrijd, want de gasten kregen hoop op het eerste punt van deze competitie en Die Haghe kroop steeds vaker richting het eigen doel met wat onnodige hachelijke situaties tot gevolg. Na een snelle uitbraak van Die Haghe moest sv Nootdorp een hoekschop toestaan, waaruit een kans op een vierde treffer voor de thuisploeg ontstond. Doelman Augustinus kon de bal nog net onder de deklat wegtikken.

De slotfase was dan ook spannend. Mitchell Abdoel, spits van sv Nootdorp, uitte zich verbaal dreigend jegens zijn tegenspeler en wel zodanig dat de arbiter hem direct de rode kaart toonde. De enige smet op een verder toch sportieve wedstrijd die Die Haghe drie volle punten en een zesde plaats op de ranglijst opleverde en sv Nootdorp weer met lege handen liet staan. Die Haghe speelt vanwege de viering van haar 100-jarig jubileum zaterdag 4 november aanstaande niet en ook niet op 11 november, want dan is het vrij vanwege “de dertien ploegen in een poule”. sv Nootdorp ontvangt komende zaterdag Valken’68 en moet 11 november naar Delft om tegen Wippolder aan te treden.