O23 2A/2B: VELO troeft TOGB af in topduel, Quick verslaat Forum Sport

RKAVV keverde een goede prestatie door Jodan Boys te verslaan in 2A. VELO speelde in 2B concurrent TOGB naar een nederlaag en is nu vier punten los van de achtervolger. Quick was op Nieuw Hanenburg een maatje te groot voor Forum Sport.

2e divisie A

RKAVV O23 – Jodan Boys O23

Op de Kastelenring deed RKAVV prima zaken. De ploeg van trainer Curtis Martels (foto) speelde Jodan Boys, dat op een tweede plaats staat, naar een 3-0 nederlaag.

2e divisie B

VELO O23 – TOGB O23

Het topduel was van het hoofdveld verplaatst naar het kunstgrasveld. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was inderdaad voor de technisch vaardige bezoekers. VELO liet dit ook toe en probeerde zelf vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Na een half uur kreeg TOGB een penalty toegekend. De jonge doelman Jaimy Eicher pakte de bal en verrichtte daarmee een cruciale redding. Het spel ging op en neer daarna, maar treffers bleven uit.

VELO zette meer aan en zette hoge druk. In balbezit was de ploeg van Ramon van Rijn veel te slordig en te gehaast. Het duel leek in 0-0 te eindigen, maar Erik Letsch nam daar geen genoegen mee. Met een schot van een meter of vijfentwintig passeerde hij de keeper en schoot de 1-0 binnen. TOGB ging daarna alles of niets spelen. Aan beide kanten waren er nog kansen, maar de stand bleef 1-0.

Spijkenisse O23 – sv Den Hoorn O23

In het uitduel bij Spijkenisse kon sv Den Hoorn weinig indruk maken. Na een 1-0 achterstand bij rust eindigde de wedstrijd in een ruime 5-0 nederlaag, waardoor de ploeg van trainer Merijn Verdouw de aansluiting met de koplopers verloor.

XerxesDZB O23 – Graaf Willem II VAC O23

Graaf Willem II VAC kon pas halverwege de tweede helft voor het eerst het net vinden. Mohamed Daoudi schoot een bal van Stijn Klunhaar het doel in. De bezoekers keken op dat moment al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de 3-1 van XerxesDZB bracht Klunhaar tien minuten voor tijd de spanning weer terug in het duel. In blessuretijd stelde de thuisploeg de zege definitief veilig: 4-2.

Quick (H) O23 – Forum Sport O23

Quick begon sterk aan de wedstrijd, maar ook Forum Sport kreeg haar kansen. Juan Sebastián Navia Romero kreeg twee kansen om de Voorburgers aan de leiding te brengen, maar kon niet tot scoren komen. Kort daarna kwam Quick op 1-0 dankzij een doelpunt van Benjamin Boers. Bij rust had Quick ook een tweede treffer in de tas zitten. Forum Sport kon geen vuist maken, maar kwam door een doelpunt van Navia Romero kort voor rust op 2-1. Na een fout van keeper Tijs Westenberg viel de 3-1 via Abdulrahman Sango, die daarna ook de 4-1 voor zijn rekening nam. Leandro Tantaro bepaalde de eindstand op 5-1.