Trainer Martijn de Zoete (FC Zoetermeer): ,,Sinterklaas in het land, maar wij gaan tegen Vredenburch geen cadeaus weggeven”

Aan de vooravond van de wedstrijd tussen de twee hoogvliegers in de 4e klasse D, FC Zoetermeer en Vredenburch, sprak Haaglanden Voetbal met Martijn de Zoete (foto), de dit seizoen bij FC Zoetermeer debuterende hoofdtrainer.

Tekst: Peter Petit

De Zoete: ,,Het bevalt mij persoonlijk heel goed bij Zoetermeer, het is een warme vereniging met mooie ambities en enthousiaste vrijwilligers, die zich hard inzetten om de vereniging te ontwikkelen. Wij doen het dit jaar met FC Zoetermeer inderdaad erg goed en dat merken we ook aan het publiek langs het veld, het aantal bezoekers groeit met de week. Uiteraard zijn wij nooit tevreden en willen we altijd beter worden en doorontwikkelen.”

Affiche

Omdat hun wedstrijd vorige week tegen Maasdijk werd afgelast, toog een delegatie van een twintigtal Vredenburchers naar Maassluis om FC Zoetermeer met 1-3 te zien winnen van het plaatselijke VDL. De Zoete: ,,Het was inderdaad te verwachten dat Vredenburch zou komen kijken en dat is prima. Ik denk ook niet dat zij de enigen zijn geweest. Zeker om te analyseren, maar daarnaast was het ook een leuk affiche binnen onze competitie. Zeker doen wij ook ons huiswerk, maar we gaan vooral uit van onze eigen kracht. Ik denk dat een speler als Basje Visser bij Vredenburch zeker een speler is om rekening mee te houden, maar het elftal draait natuurlijk niet alleen om hem. Ik denk dat het vooral echt een team is waar we tegen gaan spelen.”

El Massaoudi

Ook bij FC Zoetermeer loopt een speler rond die de laatste weken met zijn spel nadrukkelijk de aandacht op zich vestigt, Djamil el Messaoudi. De Zoete: ,,Djamil doet het inderdaad goed, leuk om met een talentvolle club jongens aan de slag te gaan en stapjes te maken. Djamil is voor ons zeker een belangrijke speler, maar dat zijn er wel meer, dat is ook onze kracht. Wij moeten er zaterdag als elftal staan en datgene doen wat we al weken doen. Sinterklaas komt dan wel in het land, maar we gaan zaterdag geen cadeaus weggeven. Ik verwacht zaterdag op volle sterkte te zijn en dan zal het een interessante pot worden, waar voor ons de eerste periodetitel op het spel staat.”

Lees verder