Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,We hebben ons goed voorbereid”

Voorafgaand aan de afgelaste wedstrijd van Quick tegen TEC was het de bedoeling om ‘vol overgave aan de bak’ te gaan. Ook komende zondag tegen TOGB blijft dit de doelstelling. Om aan te haken in de middenmoot moet worden gewonnen. Twee weken geleden werd thuis met 6-0 gewonnen van Groene Ster.

Tekst: Pieter Donath

Afgelopen weekend viel er zo veel regen, dat het veld van TEC in Tiel onbespeelbaar was. TOGB speelde wel en won thuis met 1-0 van Sportylust’46. TOGB debuteerde vorige seizoen in de Derde Divisie en eindigde verdienstelijk op de achtste plaats evenals Quick. Ook dit seizoen wordt goed gepresteerd met een zesde plaats en negentien punten uit twaalf wedstrijden. Quick heeft dertien punten uit elf wedstrijden. De ingelaste oefenwedstrijd op dinsdagavond tegen UVS kon op het laatste moment geen doorgang vinden. Afgelopen seizoen werd op de laatste speeldag tegen TOGB gespeeld en won Quick met 4-1.

Trainer Paul van der Zwaan (foto) vond het niet erg dat er vorig weekend niet werd gespeeld en kijkt uit naar de komende (thuis-) wedstrijd.

Hoe hebben jullie de afkeuring opgepakt?

,,Het afkeuren van de wedstrijd tegen TEC was toch nog wel verrassend. Uiteindelijk wil je altijd spelen, maar voor een aantal spelers kwam het ook wel goed uit. Kleine pijntjes hebben soms wat tijd nodig en voor jongens op de terugweg was het ook niet verkeerd. We hebben dan ook het hele weekend rust gehouden en niet gespeeld of getraind. De agenda is al druk zat.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen TOGB en wie zijn er nog geblesseerd?

,,We zien uit naar de wedstrijd van komende zondag en hebben ons goed voorbereid. Er is weer hard en gedisciplineerd getraind. Dat is waar wij zelf invloed op kunnen uitoefenen. Ons principe is om dat wat we willen zo goed mogelijk te doen. Wat een tegenstander doet hebben we geen invloed op. We zijn niet naïef, weten heus wel iets van de tegenstanders, maar het is nooit een issue op zich. Wij spelen ons eigen spel op onze eigen manier en daar werken we keihard aan. Philip Kouwenhoven zal het nog niet redden qua blessure en er zijn altijd nog wel wat twijfelgevalletjes, maar het is nog geen zondag.”

Lees verder