Oefenvoetbal: ADO Den Haag op valreep naast Excelsior Rotterdam

Omdat ADO Den Haag vanwege de interlandbreak dit weekend niet in actie komt, speelde het team van trainer Darije Kalezic donderdagmiddag een oefenduel in het Bingoal Stadion tegen Excelsior Rotterdam. De beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Excelsior nam de leiding en ADO Den Haag kwam vlak voor tijd langszij: 1-1.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Eric de Wit

Bij ADO Den Haag waren uiteraard de internationals Kilian Nikiema, Rafael Struick en Jort van der Sande niet inzetbaar. Zij zitten respectievelijk bij de selecties van Burkina Faso, Indonesië en Aruba. Verdediger Granli mocht na zijn blessure weer minuten maken.

Excelsior had in de aanvangsfase meer balbezit en probeerde de openingstreffer te maken. Aan Haagse zijde maakte doelman Tim Coremans, net als in de beker tegen Noordwijk, weer een prima en betrouwbare indruk tussen de palen. Langzamerhand kwam ook ADO Den Haag wat meer in de wedstrijd met doelpogingen. Gennaro Nigro probeerde het van afstand en Malik Sellouki met een stift, maar doelman Norbert Alblas werd niet gepasseerd.

Het bezoekende Excelsior bleef het doel van Coremans bestoken en met name Uddenas werd enkele keren goed bediend, maar kon de Haagse doelman niet verontrusten. De beste kans kreeg Horemans, die echter het doel te hoog zocht. Voor ADO Den Haag kreeg Joel Ideho nog een kansje, maar zijn stift had geen succes. Met nog een prima redding van Coremans, brak de rust aan met een 0-0 stand. Na de pauze mocht Sky Heesen bij ADO Den Haag in het centrum van defensie zijn debuut maken. De zoon van Dirk Heesen nam de plaats in van Matteo Waem. In de eerste fase na rust geen grote kansen, al drong Excelsior wel wat meer aan. Dat leverde na elf minuten spelen ook de openingstreffer op. Op aangeven van links van Ian Smeulers kon Noah Naujoks simpel recht voor het doel de 0-1 binnentikken.

Bijna kwamen de Rotterdammers op 0-2, maar doelman Coremans had een prima redding in huis en hield daarmee een kopbal van Agrafiotis buiten de palen. Bij ADO Den Haag mochten nog twee jonge spelers hun debuut maken, Isaac Dijkhuizen (van het O21-team, afkomstig van Quick) en Maikey Houwaart (van O18). Dijkhuizen kwam, pas enkele minuten in het veld, één-op-één te staan met doelman Pascal Kuiper (die na rust voor Alblas in et veld was gekomen) en hij faalde niet en schoof de bal diagonaal langs de grond binnen: 1-1. In die stand kwam in het kille stadion geen verandering meer.