Warming-up 3e Divisie: TOGB gaat vol zelfvertrouwen op bezoek bij Quick

TOGB reist na winst op Sportlust’46 vol zelfvertrouwen af naar Quick. In de stad achter de duinen staat Quick-TOGB in speelronde dertien in de Derde Divisie op het programma. Het is de regioderby waar naar verwachting veel publiek op af zal komen.

Tekst: Ron Fruining

Een duel waarbij twee aanvallende jonge teams de strijd met elkaar aangaan. Quick zag in de laatste speelronde de uitbeurt in Tiel afgelast worden. TOGB won met minimaal verschil, door een wonderschoon doelpunt van Max le Fevre met 1-0 van titelkandidaat Sportlust’46 en staat keurig zesde, terwijl gastheer Quick op plek dertien staat, met het inhaal duel in Tiel nog te gaan. We blikken vooruit met de trainer van TOGB.

Jonathan Jonk (foto), de Haantjes zijn jullie volgende tegenstander. Wat weetje van Quick?

,,Quick heeft een totaal ander team dan vorig seizoen in het veld staan. Veel wisselingen en wellicht zijn ze hierdoor nog niet constant genoeg, maar in de selectie beschikken ze wel over kwaliteit. Quick laat zien dat ze over scorend vermogen beschikken, want in elf duels hebben ze al 27 goals gemaakt in deze competitie. Wat ook opvalt is dat het team van Quick ook veel goals tegen krijgt, vierentwintig. Quick beschikt over een uitstekende jeugdopleiding en ieder jaar breken er talenten door naar het eerste team of BVO’s. Ze willen ook voetballen en spelen het liefst snel combinatievoetbal, dus we kunnen aan de bak komende zondag.”

Afgelopen wedstrijd speelde je met de lopende spelers. Zondag zul je wellicht anders kunnen spelen. Ga je tactisch anders tegen Quick spelen dan afgelopen wedstrijd?

,,Elke wedstrijd is anders. Wij hebben nog niet twee keer achter elkaar met dezelfde namen kunnen spelen. Ik kan nu al verklappen, dat dit komende zondag weer niet gaat gebeuren. Wij gaan tactisch uiteraard andere accenten leggen gezien de spelopvattingen van de Haagse formatie. We gaan inzetten op de aanval, waardoor het denk ik een leuke open wedstrijd zal worden, waar wellicht de omschakelmomenten cruciaal gaan worden.”

Je moet nu bijna iedereen fit is een aantal spelers teleurstellen en ze vertellen dat ze niet bij de wedstrijdselectie zitten. Hoe houd je deze spelers betrokken bij de groep?

,,Allereerst probeer ik duidelijk te zijn naar mijn spelers. Ik probeer zo goed mogelijk te communiceren en leg waar dit kan, persoonlijk uit wat ik van spelers verwacht. Dit ondersteun ik regelmatig met beelden. Alleen ik ga niet elke week hetzelfde zeggen. Het team staat op een bepaald moment en hierin maak je enkele wisselingen richting de volgende tegenstander en op basis waarvan wij als technische staf denken mee te kunnen winnen. De ene keer is dit op basis van trainingsopkomst, speelwijze tegenstander of het allerbelangrijkste hoe was het niveau van je laatste wedstrijd. Gelukkig speelt onze O23 op niveau en kunnen onze spelers daar aansluiten om ritme te houden. Natuurlijk is dit niet leuk, maar we bekijken per week wat we nodig hebben. En als iedereen fit is, dan moeten wij keuzes maken. Maar op twee spelers na vanwege langdurige blessure, heeft iedereen minuten kunnen maken in de competitie. We zijn een team met vijfentwintig selectiespelers en we hebben veel onderlinge concurrentie. Juist dit maakt het team sterker, want je moet het maximale uit jezelf halen en wekelijks laten zien dat je klaar bent voor de komende wedstrijd. Ik geloof in ontwikkeling en de spelers die er nu nog niet instaan moeten geduld hebben en het direct laten zien als het team ze nodig heeft. De weg is nog lang en we hebben een gezamenlijk doel en daar hebben wij iedereen keihard voor nodig.”

Je hebt er inmiddels twaalf wedstrijden op divisie niveau opzitten. Hoe vind je dat jullie tot nu toe presteren?

,,Ik vind dat we voetballend stappen hebben gezet. In het begin waren we voetballend nog niet sterk genoeg, maar ik vind ons nu inmiddels wel sterk genoeg. Alleen moeten we dit nu nog langer kunnen volhouden, zodat wij wedstrijden beslissen als we in een sterke fase bezig zijn. Verdedigend zijn we veel sterker geworden en hebben we nu drie keer de nul gehouden. We geven weinig kansen weg en vaak is op divisie niveau juist elke kans een doelpunt. Die momenten moeten we nog de baas worden in het veld om zo in uitduels de punten te pakken. Tot nu toe ben ik tevreden, maar onze speelwijze is nog lang niet af. Ik wil dat mijn team nog dominanter aan de bal wordt.”

Quick won vorig jaar de laatste competitiewedstrijd met ruime cijfers van TOGB. Wat verwacht je voor duel in Den Haag komende zondag?

,,Een geheel ander potje dan vorig seizoen. Ik was er niet bij die wedstrijd dus dat is al één verschil. Quick heeft ook een totaal ander team staan dit seizoen,. Bovendien is het resultaat uit het vorig seizoen een leuke statistiek, maar het gaat nu om de wedstrijd van komende zondag. Ik verwacht een wedstrijd met twee teams die willen voetballen, vol op de aanval zullen spelen en de energie bij beide teams ervan af zal spatten. Verder gaan wij er alles aan doen om te winnen, want dit is wat vorig seizoen in ieder geval niet is gelukt. Wij hebben door de overwinning op een topteam Sportlust’46 zelfvertrouwen gekregen en ik hoop dat wij door de gekozen tactiek Quick in eigen huis kunnen verslaan.”

 

Lees verder