Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Spelen op natuurgras ligt ons wel”

Scheveningen liep vorig weekend tegen een nipte nederlaag aan tegen ACV. Een tegenvaller, want Scheveningen was in dat duel de betere ploeg. Zaterdag wacht de uitbeuirt bij HHC Hardenberg, op eigen veld een zware klus, dat heeft onlangs ook sc hercales in de beker mogen ervaren.

Tekst: Ton Beije

Een nipte nederlaag op eigen veld een week terug tegen ACV. Trainer John Blok (foto) kijkt terug: ,,Dit zijn wel de nederlagen die het meeste pijn doen. Zoals vorige week aangegeven doet ACV het uitstekend deze competitie, en hebben ze een goede ploeg, maar afgelopen zaterdag waren wij duidelijk de betere. Maar voetbal is nog steeds geen jurysport en gaat het om doelpunten maken. Daarin was ACV beter en ontzettend effectief, met als toppunt de klutsbal in blessuretijd die precies goed valt voor één van hen. Ondanks de nederlaag ben ik toch redelijk tevreden over ons veldspel. Wat we wel moeten verbeteren is het creëren van kansen tegen een ploeg die de ruimtes klein maakt, maar dat is niet eenvoudig op de gladde mat op Houtrust.”

Aanhaken

Op de ranglijst staat alles nog redelijk dicht bij elkaar. Winst kan wekelijks weer een paar plaatsen schelen. Een kwestie van aan blijven haken. Blok: ,,En gezien de geringe onderlinge krachtsverschillen zal een flink aantal ploegen de hele competitie dicht bij elkaar blijven. In deze fase van de competitie moeten we ons steeds ook alleen maar op de volgende wedstrijd richten. Over een heel seizoen heb je fases dat alles meezit en periodes dat het allemaal even wat minder gaat. In die laatste fase zitten we nu, zowel in de wedstrijden op zaterdag als in de personele bezetting. Het is aan ons om dat zo kort mogelijk te laten duren.”

Ervaren

Zaterdag naar HHC Hardenberg, voor Scheveningen vaak een lastige, maar uitdagende tegenstander. ,,HHC is niet alleen voor ons lastig maar voor iedere tegenstander. Zij spelen ieder jaar voor de bovenste plekken en hebben een ervaren een goede ploeg. Zeker op de Boshoek zijn ze lastig te verslaan. Dat heeft Heracles onlangs nog mogen ervaren”, aldus de Scheveningen-trainer.

Ambiance

Wat verwacht hij in Hardenberg voor wedstrijd? Blok: ,,In ieder geval lekker dat we op een mooie grasmat mogen spelen. Hardenberg uit is altijd alleen door de ambiance al een mooie wedstrijd om te spelen. Het zal een pittige opgave worden, maar spelen op natuurgras ligt ons wel.”

Uitschieter

Het blijft een divisie met wekelijks een uitschieter, afgelopen weekend Quick Boys-Noordwijk 0-5. Blok: ,,Dat klopt, maar dat heb ik ook al vaak genoeg aangegeven. Er zitten in deze afdeling geen zwakke ploegen. Je kunt je dan ook geen mindere dag veroorloven.”

Afwezigen

Dan de personele bezetting bij Scheveningen voor komend weekend. Blok: ,,Helaas is het er na vorige week niet beter op geworden met zieken en geblesseerden. Positief is dat Ruben Koorndijk van zijn schorsing af is maar, buiten de langdurig afwezigen, zullen in ieder geval Mike de Niet, Rashid Browne en Delano Gouda ontbreken.

 

Lees verder