4e klasse D: Quintus maakt gehakt van RVC Celeritas, geen winnaar bij FC Zoetermeer-Vredenburch

Bij de wedstrijd tussen Quintus en RVC Celeritas, uitslag 7-1, zagen de toeschouwers bij de thuisclub twee spelers die goed waren voor een hattrick. De derby in Maassluis tussen MSV’71 en VDL had in de eerste helft niet veel om het lijf, maar de tweede helft maakte veel goed met de gasten als overwinnaars. De topper tussen FC Zoetermeer en Vredenburch eindigde onbeslist.

Tekst: Peter Petit      |       Foto’s: Dennis Jouvenaar (Sportsnap.nl)

Quintus – RKC Celeritas

Na een half uur gewacht te hebben op een nieuwe scheidsrechter voor het fluiten van de wedstrijd Quintus tegen RKC Celeritas, scoorde Rob van Binsbergen al in de tweede minuut de 1-0 voor de thuisploeg. En het was weer Van Binsbergen die, in de negentiende minuut, de 2-0 scoorde. Zeven minuten voor rust liep Quintus uit naar 3-0, doelpuntenmaker Stijn van der Wel, tevens tijd voor een kopje thee. Ook in de tweede helft viel weer een snelle goal te noteren van goaltjesdief Binsbergen. Met zijn derde tekende hij (in de 46e minuut) voor de 4-0. Na een eigen doelpunt van RVC Celeritas, scoorde Stijn van der Wel de 6-0. De bezoekers scoorden nog wel een eretreffer die Moreno Giske (ex-RKDEO) op zijn naam schreef, maar ook Stijn van der Wel was bij Quintus goed voor een hattrick, en met zijn derde doelpunt van de dag sloot hij de wedstrijd af met een 7-1 uitslag op het scorebord.

FC Zoetermeer – Vredenburch

De topper in de 4D tussen FC Zoetermeer en Vredenburch eindigde onbeslist in 2-2. De thuisploeg begon goed aan het duel, en was veel aan de bal. Het Vredenburch van hoofdtrainer Remco Torken hanteerde veel de lange bal om vanuit daar te gaan voetballen. Na zes minuten kreeg FC Zoetermeer de eerste mogelijkheid, maar deze werd onbenut gelaten. Het was een wedstrijd met veel duels en dat leverde aan beide kanten de nodige irritatie op. Vlak voor rust kopte Roald Houterman op aangeven van Brandon Zigo Tichem de 1-0 binnen.

Na rust scoorde Vredenburch na een afgeslagen corner de gelijkmaker: 1-1. FC Zoetermeer kwam weer wat meer in de wedstrijd en maakte dan ook de 2-1, waarna de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog gooide. De scheidsrechter ging mee in deze beslissing, waardoor de score 1-1 bleef. Een kwartier voor tijd was daar dan toch weer Roald Houterman die op aangeven van Djamil El Messaoudi de 2-1 binnenschoot. Diep in blessuretijd was er een discutabel moment waarbij de scheidsrechter weer de hoofdrol voor zich opeiste. Diep in blessuretijd, minuut 95, maakte Vredenbuch nog gelijk: 2-2. Officieel kan FC Zoetermeer zich nog geen kampioen van de eerste periode noemen, Vredenburch en Maasdijk spelen nog een inhaalduel tegen elkaar.

MSV’71 – VDL

De Maassluise derby tussen MSV’71 en VDL eindigde in een prooi voor de gasten. Na een eerste helft om te vergeten en zonder doelpunten, bracht Tygo Suisse de stand op 0-1. Ondanks de benarde positie waarin MSV’71 zit, wist het toch de spanning terug te brengen door Arno van Zweden. Het duel werd steeds intensiever en kon nog alle kanten opgaan. VDL-speler Nick van Haren liep goed tussen twee verdedigers door en schoot de bal achter de keeper van MSV’71 voor de 1-2.