2e klasse C: SVC’08 blijft baas over EMM’21

Op een regenachtig Oostersportpark kreeg SVC’08 bezoek van EMM’21, dat tot dusver drie punten meer had bemachtigd. Het was voor SVC’08 dus zaak te winnen om niet af te zakken naar de laagste regionen. De thuisploeg slaagde in die missie en stapte met een 2-0 winst van het veld.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Net als vorige week bij Foreholte leek SVC’08 in de eerste minuut al op voorsprong te komen, maar de indraaiende corner van Thomas Hughes kon nog net door keeper Jari van Veen tegen de lat worden getikt. Voor SVC’08 was dit wel een stimulans om er fel tegen aan te gaan. Met Jesse Spaans terug op het middenveld, geflankeerd door Youssef Massaoudi en Nathan Martina, zat er veel gif en loopvermogen op het middenveld. Er werd kort gedekt en de tegenstander werd geen tijd gegund om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Daarbij kwam dat bij uittrappen van keeper Jari van Veen de centrale verdedigers werden vastgezet en EMM’21 werd gedwongen tot de lange bal. Waarbij de duels veelal werden gewonnen door SVC’08.

In de twintigste minuut wist SVC’08 op voorsprong te komen. Yannick Willems, die door zijn lengte nog weleens wordt onderschat op zijn snelheid, speelde zichzelf vrij en jaste de bal hard in de kruising: 1-0. SVC’08 wilde meer en werd in de dertigste minuut beloond voor haar aanvallende bedoelingen. Bart Markering rukte op over rechts en speelde de bal op Thomas Hughes. Die kapte zich vrij en schoot de bal knap in de verre hoek: 2-0. SVC’08 controleerde de wedstrijd, maar kwam voor rust niet meer tot doelrijpe kansen.

Na rust kreeg de wedstrijd een ander beeld. EMM’21 kroop meer uit haar schulp en SVC’08 legde min of meer gedwongen het accent op verdedigen. Hierbij zakte SVC’08 veel te ver in en speelde zich hiermee uit de wedstrijd. Op het middenveld had het genoeg loopvermogen en duelkracht, maar te weinig rust en voetbalvernuft om op balbezit te spelen en daarmee een tegenstander die alleen maar voren wil en hoge ballen gaat spelen tot bedaren te brengen. SVC’08 kwam weliswaar niet in gevaar, maar kwam zelf ook niet meer aan voetballen toe. EMM’21 kreeg een aantal corners te nemen, die veelal belandden op het hoofd van Yannick Willems. En als er al eens een bal door kwam, dan was keeper Wesley van der Wel op zijn post. Zo viel er de tweede helft weinig te genieten, maar de drie punten vergoeden veel, zo niet alles.