1e klasse C: Die Haghe doet zichzelf tekort en verliest nipt van sv Honselersdijk

Het was een wedstrijd met twee gezichten onder erbarmelijke weersomstandigheden. De thuisploeg speelde in de eerste helft beter en scoorde en Die Haghe was veel beter in de tweede helft en wist hetnet niet te vinden. Daarom won gastheer sv Honselersdijk met 1-0.

Tekst: Wim van de Graaf           |        Foto’s: Koos Ophorst

De terreinman van sv Honselersdijk verdient een groot compliment voor zijn inzet om het hoofd grasveld geschikt te maken voor een heerlijk potje voetbal, maar Pluvius deed al zijn inspanningen teniet. Terwijl de beste man in de bestuurskamer zat op te drogen, liet arbiter Nihat Babat aftrappen op de kunstsprieten van veld 3, alwaar de regen en wind de toeschouwers naar een warme kop chocolademelk bij een open haardvuur deed verlangen. Zo ook uw schrijver wiens opschrijfboekje werd doorweekt en de vingers kromgetrokken van de kou. Uit het hoofd dan maar het volgende verslag.

Die Haghe moest aantreden zonder aanvoerder Sander de Jong (geschorst) en de geblesseerde Roy van der Ven, Tony Bergsma en Robin Laming. Ook bij de technische staf waren er hiaten zodat technisch manager Wim de Jong noodgedwongen naast trainer Marcel Koning op de bank plaatsnam. Het was Die Haghe dat goed aan de wedstrijd begon en met de wind in de rug richting het doel van de oranjehemden trok, maar enkele pogingen troffen geen doel waarna sv Honselersdijk zich onder de druk uitspeelde en na tien minuten een grote kans creëerde, maar het schot werd door de Haagse doelman Justin van Look knap uit zijn doel geranseld. Zo werd de thuisploeg sterker, maar claimde Die Haghe na twintig minuten een strafschop wegens hands. De scheidsrechter wuifde het voorval wel erg gemakkelijk weg. In de 38e minuut was er een snelle aanval van sv Honselersdijk, waarbij de bal strak voor het doel van Die Haghe werd getrokken en goalgetter Tom van Veen over een grotere teen dan zijn verdedigende opponent bleek te beschikken. Daarmee wist hij van dichtbij de 1-0 achter doelman Justin van Look te werken. Zeven minuten later kon de warme thee worden opgezocht en konden de trainers een nieuw strijdplan bedenken.

Marcel Koning bleek dat beter gedaan te hebben dan Pim van Hoorn, want Die Haghe vloog furieus uit de startblokken en sv Honselersdijk hapte snel naar adem. De ene aanvalsgolf na de andere beukte op de verdediging van “SVH” dat geen krimp gaf en met veel kunst- en vliegwerk het doel schoonhield. Dat was overigens ook te wijten aan de aanvallers van Die Haghe, die moeizaam tot scoren weten te komen. Ook nu bleek dat het geval. Zo waren er grote mogelijkheden voor Jelle Halsema en de goed ingevallen Alvin Kimu Ngoy. Ook een hard schot van Peter de Kleer werd te elfder ure geblokt. Die Haghe werkte hard voor een beter resultaat maar had ook de pech dat arbiter Babat soms voor spelers en toeschouwers onbegrijpelijke beslissingen nam. Dat kwam de op dat moment aanvallende Haagse ploeg niet goed uit en het haalde de vaart uit het spel.

sv Honselersdijk was bij de sporadische uitvallen nog best gevaarlijk, maar doelman Justin van Look was de uitblinker aan Haagse zijde. Die Haghe had gelet op de tweede helft zeker een punt verdiend, maar stond na het laatste fluitsignaal nat en verkleumd ook nog eens met lege handen. Daarmee deed het zichzelf tekort en zal het in de komende thuiswedstrijd tegen Voorschoten’97 nog meer strijd en passie in het spel moeten leggen en de kansen die er dan komen nu eens moeten gaan benutten. Dan maken de spelers van Die Haghe het zichzelf een stuk gemakkelijker. Nu had sv Honselersdijk aan een minimale kans genoeg om drie punten bij te kunnen schrijven. Dat moet toch te denken geven.