4e Divisie B: HBS krijgt veel kansen en scoort vijfmaal uit tegen LRC

HBS liet zich weer van haar goede kant zien in de lastige uitwedstrijd op sportpark Glaspark bij LRC. De Kraaien konden met een 1-2 voorsprong gaan rusten. Na een 1-3 voorsprong kwam LRC nog terug in de wedstrijd, maar HBS wist met twee treffers alsnog de volle buit binnen te halen: 2-5.

Tekst: Ton Beije

HBS kende in Leerdam bij LRC een prima start van de wedstrijd. Al na drie minuten konden de mannen van coach Ekrem Kahya juichen. Luca van Leeuwen (foto) ondernam een rush vanaf eigen helft, passeerde elke speler die hij tegen kwam en sloot af met een prachtig schot in de kruising: 0-1. Na die snelle openingstreffer liet HBS zich wel wat ver terugzakken en werd LRC gevaarlijk na een hoekschop, maar de bal verdween naast het Haagse doel. Luca van Leeuwen was vervolgens dicht bij zijn tweede treffer, maar de bal kwam niet verder dan de binnenkant van de paal. De volgende mogelijkheid was ook voor de bezoekers voor Van Leeuwen, na goed voorbereidend werk van Ebi Broug en Mink Hueting.

Fout

Die tweede Haagse treffer kwam er toch toen Luca van Leeuwen raak kopte: 0-2. LRC kwam door een fout van doelman Luc Vurens terug tot 1-2, maar even was er verwarring of de treffer goedgekeurd zou worden, want de vlag van de assistent-scheidsrechter was omhoog gegaan. Scheidsrechter Tol besliste echter toch doelpunt: 1-2. Luca van Leeuwen – weer hij – was daarna nog twee keer gevaarlijk zonder overigens het vijandige doel te vinden. Aan de andere kant kwam HBS goed weg. Ondanks een overtreding van Thomas van Waesberge liet de leidsman doorgaan en kwamen er twee spelers van LRC-op het HBS-doel af. In plaats van de gelijkmaker af te drukken, werd deze kans hopeloos verprutst. In de laatste minuten voor rust was het enerverend, maar in de 1-2 stand kwam geen wijziging meer.

Flitsend

LRC kwam flitsend uit de startblokken na de thee en kreeg de eerste grote kans. De bal ging echter voorlangs het Haagse doel. Luca van Leeuwen bracht Mink Hueting in stelling, maar zijn schot binnen de zestien eindigde op de vuisten van de LRC-doelman. LRC kreeg vervolgens diverse hoekschoppen te nemen en die waren niet van gevaar ontbloot, omdat HBS de meeste luchtduels verloor. HBS kreeg via Khiami da Costa – op aangeven van Van Leeuwen – een kans de marge te vergroten, maar hij schoot de bal tegen een verdediger van de thuisploeg aan. De 1-3 kwam er toch voor HBS via Mink Hueting, die de bal onder de LRC-doelman binnenschoof. HBS dacht de buit binnen te hebben, maar pal na de 1-3 kwam LRC weer terug in de wedstrijd: 2-3.

Slot

Bij HBS kwam Harthoorn binnen de lijnen als invaller. HBS kwam op 2-4 via Noah Abid nadat de bal keurig werd teruggetrokken door Mink Hueting. Er werd echter (teruggetrokken bal!) om onbegrijpelijke reden gevlagd en arbiter Tol nam dat signaal over. Geen treffer dus en bleef het 2-3. HBS vergat in die fase de wedstrijd in het slot te gooien. Jedsel Markes mocht alleen op het LRC-doel afgaan, maar in plaats van te scoren eindigde zijn inzet – met nog vijfentwintig minuten op de klok – op de vuisten van de doelman. HBS kwam toch op die 2-4 voorsprong en het verzet van de thuisploeg was gebroken. Op slag van tijd maakte Jasper Hooft er nog 2-5 van.