1e klasse C: LFC en TAC’90 houden elkaar in evenwicht

Op sportpark Boshuizerkade in Leiden vond een duel plaats onder barre weersomstandigheden, waarbij het voor zowel LFC van groot belang was om de drie punten binnen te halen, waardoor de aansluiting zou blijven met de top als voor het TAC’90 van trainer Arie van der Padt (foto) om uit de gevarenzone te komen. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht en ook na rust kwam er geen winnaar: 1-1.

Tekst: John Carlier

Heel even leek het er in de beginfase op dat TAC’90 deze wedstrijd heel serieus zou nemen. Het forceerde in de tweede minuut al een corner, maar zonder resultaat. Kort hierna pakte het anders uit, want LFC nam in de vijfde minuut de leiding door een doelpunt van Mike Bekooij. Hij kon de bal volkomen vrijstaand in het strafschopgebied aannemen en had de hoek voor het uitzoeken. Een snelle voorsprong die TAC’90 even moest verwerken. Wel had Mert Dogrusoz in de negende minuut al voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar alleen voor de keeper faalde hij en zag zijn schot recht in de handen van de keeper belanden.

Geel

Direct na deze kans werd LFC geconfronteerd met een vroege wissel, omdat Cristian Cabrera Ortega geblesseerd het veld moest verlaten. In de periode tot aan de drieëndertigste minuut hielden beide teams elkaar redelijk in evenwicht. Wel ging dit gepaard met behoorlijk wat overtredingen waarbij Mounir Faloun en Hafid Laari tegen een gele kaart opliepen. De eerste gele kaart had ook rood mogen zijn, want tegen de snelle Vandi Ahmed was geen verweer en werd bij het passeren grof aangevallen en over de zijlijn getorpedeerd. Als gevolg van de tweede gele kaart mocht LFC op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, die door Virgillio Hagens via de paal naast werd geschoten.

Reflex

LFC verzuimde echter om de score op te voeren en zag zelfs TAC’90 in de drieëndertigste minuut via Jessy Smit de gelijkmaker scoren. Vanuit een counter kon hij aanleggen voor een schot waarbij hij de keeper het nakijken gaf: 1-1. Heel even zag het er naar uit dat LFC toch nog met een voorsprong de rust zou ingaan. Frank van Gils had vanuit een corner die mogelijkheid, maar vond de keeper met een goede reflex op zijn weg.

Kansen

De tweede helft begon TAC’90 met Jesus Penate voor Mohamed El Osrouti, waarbij eerstgenoemde direct liet zien waarom hij werd ingebracht. In de zevenenveertigste minuut liet hij op de rand van het strafschopgebied een schot los, dat door de keeper nog net tot corner kon worden verwerkt. Het was ijdele hoop, want tot aan de vijfenzeventigste minuut domineerde LFC zeker via goede combinaties, alleen leidde dit niet tot een treffer. Wel had Levi Marengo hiervoor kunnen zorgen, maar alleen voor de keeper faalde hij. In de eenenvijftigste minuut kreeg LFC weer de mogelijkheid om op een voorsprong te komen. Het was Frank van Gils die vanaf rand strafschopgebied een vrije trap mocht nemen en de bal op maat aan Ahmed Vandi gaf, die de bal net over de lat kopte. Het wilde niet lukken bij de thuisploeg, want ook Mohamed Zenzen mocht nog een keer aanleggen voor een afstandsschot, maar zag de bal net over de lat gaan. Ook een corner leverde niet het gewenste resultaat. Al deze kansen waren wellicht aanleiding voor trainer Mohamed el Abdallaoui om drie spelers tegelijk te wisselen.

Spanning

Ook TAC’90 wisselde, maar ondanks de wissels aan beide kanten leek het erop dat beide teams genoegen zouden nemen met een gelijkspel. Maar ondanks deze instelling laaide de spanning in de drieëntachtigste minuut toch nog behoorlijk op. Aan de zijlijn werd invaller Tainilho da Veiga op een manier aangevallen, waarvoor terecht een gele kaart gegeven had moeten worden. De scheidsrechter keek op afstand toe hoe beide teams na deze overtreding handtastelijk werden, waardoor hij vervolgens de beslissing nam om een afkoelingsperiode in te lassen.

Beide teams kwamen na verloop van een aantal minuten weer terug op het veld en zagen geen kans meer om nog iets aan de stand te veranderen. Het bleef 1-1, waarmee LFC het meest was gebaat, zeker gezien het feit dat de nummers één en twee tegen een nederlaag opliepen.