Divisie 1: ADO Den Haag O21 verliest in 45 minuten van FC Twente/Heracles Academie O21

Met in het achterhoofd de prachtige 0-1 overwinning op bezoek bij de Tukkers wilde ADO Den Haag O21 aan de wedstrijd beginnen. Helaas waren de weergoden de geelgroene formatie niet goedgezind, want door de overvloedige regenval was voetballen op veld 1 niet meer mogelijk, constateerde scheidsrechter Oscar van Hoof. Daarom werd er uitgeweken naar veld 2.

Tekst: Glenn Duijzer     |         Foto’s: Rick van Zon

Wedstrijden spelen op veld 2 en ADO Den Haag O21 is in het verleden geen goede combinatie gebleken. Op 26 februari 2022 moest ADO O21 ook naar veld 2 uitwijken vanwege een belangrijke bekerwedstrijd van een ander ADO O18, dat toen voorrang kreeg. Op veld 2 bleek destijds NAC Breda, inclusief Gylmero Siereveld, met 1-3 te sterk voor ADO O21.

Waar de uitwedstijd tegen FC Twente/Heracles Academie de beste van het seizoen was, dan waren de eerste 45 minuten van deze wedstrijd wel het slechtste van het seizoen van ADO Den Haag O21. Op alle fronten werd de ploeg van Giovanni Franken afgetroefd. De eerste kans van de bezoekers was voor Yaid Marhoum, de spits kreeg een diepe bal vanuit zijn eigen verdediging, maar voordat hij kon aanleggen was het Nigel Owusu die de kans nog nipt wist te voorkomen.

Nadat Emre Ates van de warrig leidende Van Hoof een gele kaart had gekregen, was de daaropvolgende vrije trap van Sander Sybrandy bijna de openingstreffer. Doelman Thijmen de Koning wist met een reflex de door de muur geraakte bal alsnog over te tikken. Twee minuten later was De Koning kansloos bij een perfect genomen vrije trap door Sybrandy, die er bij de tweede paal, mede door de sterke wind, ineens indraaide: 0-1. Toen vier minuten later een stuiterend afstandsschot van Manuel Iylia onderweg nog door een verdediger werd aangeraakt, werd de stand al snel 0-2. ADO Den Haag O21 moest lijdzaam toezien hoe de Tukkers de wedstrijd domineerden. Bij een corner van de linkerkant was een Haagse verdediger twee tellen zijn directe man kwijt en deze Michel Driezen wist bij de tweede paal de bal hard in de netten te jagen: 0-3. De ruststand had nog erger kunnen zijn als Sybrandy vanaf elf meter niet hoog over had geschoten.

Veldoverwicht

In de rust greep Franken stevig in en wisselde maar liefst vier spelers om daarmee het druk zetten te veranderen. Dat resulteerde direct na rust al bijna in de 1-3, maar Issac Dijkhuizen probeerde toch een poging te wagen op het doel, terwijl hij duidelijk werd vastgehouden. Op dat punt was vallen misschien beter geweest alhoewel dat bij deze scheidsrechter niet direct een voordeel zou opleveren. Rondom het uur was het Issac Dijkhuizen die vanaf rechts goed doorzette en zijn voorzet kon Elijah Velland bij de tweede paal net niet aanraken. Ondanks dat ADO Den Haag O21 een veldoverwicht creëerde moest het ook verdedigend geconcentreerd blijven. Het was een inzet van Marhoum van korte afstand die door de Haagse doelman De Koning gepakt werd.

Na 71 minuten kreeg ADO Den Haag O21 dan eindelijk loon naar werken. Nadat George zelf in het strafschopgebied naar de grond was gebracht, wist hij de strafschop hard binnen te schieten: 1-3. Ondanks de verwoede pogingen van de thuisploeg om de uitslag een beter aanzien te geven, wisten de bezoekers de wedstrijd professioneel uit te spelen en de drie punten mee te nemen naar het Oosten. Om dan toch met een positief puntje af te sluiten, na een zware blessure aan het begin van het seizoen maakte verdediger Niels Noordhoek zijn eerste officiële minuten.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag O21 wederom een thuiswedstrijd en ditmaal is Go Ahead Eagles O21 de tegenstander. Op Sportpark De Aftrap begint de wedstrijd om 15.00 uur.