Bekervoetbal: HBS legt voor rust basis voor overwinning op LFC

HBS trad op sportpark Craeyenhout voor de beker aan tegen het Leidse LFC, voorheen FC Boshuizen. Na een 3-0 voorsprong bij rust, sloot de equipe van trainer Ekrem Kahya af met een 5-1 overwinning.

Tekst: Ton Beije

Na een kleine twintig minuten de eerste kans voor HBS, maar de kopbal van Fabian Hilpert verdween recht in de handen van de LFC-doelman. De eerste gele prent in het duel was voor een Leidse speler, die een fikse overtreding beging op Hilpert, die wel verder kon spelen.

HBS kwam op voorsprong via een strafschop. Die elfmetertrap werd benut door Niels van Pelt (foto): 1-0. Daarna wist HBS de marge te verdubbelen. Op aangeven van Mathieu van den Assem kopte Giovanni Sekeris de bal binnen: 2-0. Voor rust viel ook nog de derde Haagse treffer. Thomas van Waesberge werd gelanceerd door Fabian Hilpert en Koen Starrenburg schoot vervolgens de voorzet in het Leidse doel: 3-0.

Loon

Na de pauze speelde LFC zeker geen slechte wedstrijd, maar de aanvallen vonden vaak een einde bij de zestienmeterlijn van HBS. Toch wilde LFC niet van opgeven weten. De bezoekers kregen ook loon naar werken toen een schot keurig in de kruising van het HBS-doel verdween: 3-1. LFC wilde meer en trok in de slotfase massaal naar voren. Bij een hoekschop van HBS had Koen Starrenburg voor HBS het duel in het slot kunnen gooien, maar van dichtbij schoot hij de bal over het doel.

Slotakkoord

Het werd echter toch 4-1. Een schot van Noah Abid wist de doelman niet echt onder controle te krijgen, waarna Koen Starrenburg alsnog het vijandelijke net wist te vinden. Het slotakkoord was ook voor HBS. Matthieu van den Assem bepaalde de eindstand op 5-1.