Bekervoetbal: FC Zoetermeer haalt flink uit, sv Loosduinen en GDA uitgeschakeld

Semper Altius werd door FC Oegstgeest aan de zegekar gebonden en ook Schipluiden moest het bekertoernooi verlaten na een nederlaag tegen Spartaan’20. GDA ging flink over de knie bij Capelle en ook buurman sv Loosduinen kon de winst niet pakken tegen Alphia. FC Zoetermeer was wel aan de winnende hand. Woubrugge kreeg alle hoeken van het veld te zien.

FC Zoetermeer – Woubrugge

In Rokkeveen was het prijsschieten. De toeschouwers kregen maar liefst veertien doelpunten voorgeschoteld. De thuisploeg nam er twaalf voor haar rekening. Trainer Martijn de Zoete zag Jonas van den Hemel drie keer scoren voor zijn team. Ook Djamil el Messaoudi, Roald Houterman, Björn van Heijst (2x), Bhodi Streekstra, Dennis Wareman (2x), Romar Schut en Ted Lieffering kon het net vinden. Dankzij de 12-2 overwinning mag FC Zoetermeer verder bekeren.

FC Oegstgeest – Semper Altius

Voor de Rijswijkers hield het bekertoernooi op na een 3-0 nederlaag tegen FC Oegstgeest. Alle treffers werden in de eerste helft gescoord. Floyd de Ridder en Jayden Pieters (2x) waren trefzeker namens de thuisploeg.

Schipluiden – Spartaan’20

Het team van trainer Jeroen Hoefnagel (foto) was niet opgewassen tegen de Rotterdammers. Spartaan’20 liep weg naar een 0-3 stand, voordat Mike Schilperoort iets terug kon doen: 1-3. De bezoekers hadden het laatste woord en bepaalden de eindstand op 1-4.

sv Loosduinen – Alphia

sv Loosduinen leek tegen de ploeg uit de tweede klasse lang op weg naar een verrassend resultaat. Op Sportpark Madestein ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in door een treffer van Bart Ruwaard. Een doelpunt van Alphia werd afgekeurd vanwege buitenspel. Pas halverwege de tweede helft kon Alphia de gelijkmaker produceren en in de 74e minuut volgde de 1-2. sv Loosduinen kon daarna het tij niet meer keren.

Capelle – GDA

In de eerste helft hield GDA Capelle nog aardig bij. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg zorgde Dennis Heemskerk op aangeven van Gokmen Coban voor de gelijkmaker. Capelle kon voor de rust de leiding in het duel weer nemen en sloeg na de thee ongenadig hard toe, waardoor het ongelijke duel in 8-1 eindigde.