Bekervoetbal: Forum Sport levert goed werk af door te winnen van Jodan Boys

De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft een sterker Jodan Boys, terwijl het tweede bedrijf een beter Forum Sport toonde. In de slotfase wist de ploeg van trainer Bas Steffens een achterstand om te buigen in een nipte winst: 3-2.

Tekst: Jean Nederlof            |        Foto’s: Sander de Hollander

De score werd na een kwartier geopend door Rick Wils van Jodan Boys, die een toegekende strafschop wist te benutten: 0-1. De bezoekers uit Gouda kregen nog een paar kansen, maar Forum Sport had in Bas Tanis een betrouwbare sluitpost tussen de palen staan. Forum Sport was dichtbij de 1-1, maar het harde schot van Pjer Bom werd geblokt.

Na rust dus een beter Forum Sport, dat ietwat gelukkig op 1-1 kwam door een bal in eigen doel bij Jodan Boys van Yassire Hamdani. Met nog twaalf minuten op de klok nam Jodan Boys de leiding door een treffer van Ronald Heerkens: 1-2. De Voorburgers moesten weer in de achtervolging en de gastheren zetten een slotoffensief in.

Forum Sport deed dat niet zonder succes, want de ploeg wist in de laatste drie minuten twee keer toe te slaan en de 1-2 achterstand om te zetten in een 3-2 voorsprong. De doelpuntenmakers aan Voorburgse kant waren Haitam El Marid en Jano Vanderbos. Voor het team van trainer Bas Steffens een prima opsteker voor de zware uitwedstrijd in de competitie zaterdag tegen FC Skillz én in de koker voor de volgende bekerronde.