Bekervoetbal: Wippolder sterkste in Delftse derby tegen Vitesse Delft

In het kader van de KNVB-districtsbeker stond op sportpark Pauwmolen een Delftse derby op het programma. Het Wippolder van trainer Mark Moen was gastheer van Vitesse delft, dat getraind wordt door Ronald Hes.

Tekst: Ton Beije      |      Foto’s: Aad van der Knaap

Beide clubs deden in dit bekerduel niet zoveel voor elkaar onder. Wippolder was wat meer in balbezit, maar over de gehele wedstrijd had Vitesse Delft de meeste kansen. In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren en dat betekende dus een 0-0 stand bij rust.

In de tweede helft moest Vitesse Delft vanaf de 66e minuut met tien man verder, omdat op dat moment Hamza el Kaddouri tegen zijn tweede gele kaart aanliep en dus vervolgens met rood kon gaan douchen. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, maar het venijn zat nog in de staart. Vier minuten voor tijd sloeg Wippolder alsnog toe. Met zijn verfijnde traptechniek schoot Daley Uythof uit een vrije trap voor de thuisploeg de 1-0 tegen de touwen. In de slotfase kon Vitesse Delft daar niets meer aan veranderen.