Avontuur in Finland voor oud-ADO Den Haag-speler Kevin Jansen voorbij

Kevin Jansen (foto) tekende enkele maanden terug een nieuw tweejarig contract bij zijn club FC Honka Espoo in Finland. Het is echter voorbij met de club, want een faillissement is aangevraagd en er is geen licentie gevraagd voor het komende seizoen.

Kevin Jansen: ,,Na twee mooie jaren voelde ik dat er meer in deze club zat dan wat we tot nu toe hadden bereikt. Maar nu in november is alles anders, Esport Honka is niet meer.” FC Honka Espoo heeft het faillissement aangevraagd en FC Honka is niet meer te bewonderen in de hoogste divisie van het Finse voetbal. Jansen: ,,Deze stap is door de eigenaar eigenhandig – en zo lijkt – zonder enige empathie voor de medemens genomen. En dat zo vlak voor het einde van het seizoen. Financieel zijn er te grote risico’s genomen, waardoor het bedrijf Esport Honka op het moment niet meer kan voldoen aan de eisen van de voetbalclub.”

Dwars

De hele gang van zaken zit de voetballer Jansen dwars. ,,Hoewel ik nog veel woorden eraan vuil kan maken, wil ik dat eigenlijk niet doen. Er zijn mensen die elkaar niet behandelen, zoals mensen elkaar zouden moeten behandelen. Vriendschappen gaan verlopen, dromen worden vernietigd. Ik hoop oprecht, dat al mijn teamgenoten en stafleden iets vinden, waar ze gelukkig van worden en dat FC Honka weer in handen komt van mensen, die hart hebben voor het voetbal.”

Kevin Jansen speelde naast ADO Den haag ook voor Feyenoord, Excelsior, NEC, Cambuur Leeuwarden, Golgohar Sirjan, Quick Boys, FC Dordrecht en PAEEK (Cyprus)

(Foto: FC Honka)

Lees verder