Warming-up 4e Divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,Capelle is zeer lastig te bestrijden”

Capelle is een goede tegenstander die op dit moment nog niet naar verwachting presteert. RKAVV is gewaarschuwd en zal het beter moeten doen dan tegen DSO. De 0-0 geeft aan dat scoren door RKAVV soms moeizaam gaat. Opvallend is dat in uitwedstrijden vaak wel wordt gescoord.

Tekst: Pieter Donath

Capelle is ambitieus en wil dit seizoen hoog eindigen. De huidige elfde plaats geeft een vertekend beeld, want er werden in november drie wedstrijden op rij afgekeurd. Capelle heeft twaalf punten uit negen wedstrijden en heeft minder verliespunten dan RKAVV, dat twaalf keer speelde en achttien punten heeft. Deze week speelde Capelle tegen GDA uit Loosduinen en won met 8-1. Het deed het beter dan RKAVV, dat ‘slechts’ 1-1 speelde tegen SJZ uit Zoeterwoude en na penalty’s (7-8) verder ging in de KNVB-districtsbeker. Beide tegenstanders zijn vierde klasse clubs.

Trainer Peter Klomp (foto) weet uit zijn ‘Rotterdamse’ periode als trainer dat Capelle een lastige ploeg is en dat zijn elftal soms moeite heeft met scoren.

Was je teleurgesteld over het resultaat tegen DSO?

,,Het heeft ons niet gebracht wat wij graag hadden gezien. Na een gelijkwaardige eerste helft hadden we in de tweede helft het heft in handen, maar maakten wij in de eindfase helaas niet het verschil.”

Is het niet makkelijk scoren een zorgpunt?

,,Het creëren van kansen en maken van doelpunten is altijd het meest moeilijke onderdeel van het voetbalspel geweest. Gelukkig creëren we wel veel momenten om te scoren, dat is en blijft de basis om goals te maken. Dat hebben we gedaan tegen DSO en ook tegen SJZ. Scoren was kennelijk lastig, maar dat kan zomaar omslaan en daar hebben wij ook vertrouwen in.”

Hoe sterk schat jij Capelle in?

,,Uit ervaring weet ik dat Capelle een zeer lastig te bestrijden ploeg is. Het team heeft veel ervaring en slimheid. Ze willen graag vooruit voetballen en zoeken snel diepte. Het feit dat ze drie wedstrijden minder hebben gespeeld geeft een vertekend beeld. Maar dat betekent niet dat ze er zomaar negen punten bij krijgen. Capelle is één van de beter voetballende ploegen. Dat geeft ook ruimte om zelf te voetballen en dat moeten we ook tegen deze sterke tegenstander durven.”

 

 

 

Lees verder