Warming-up 3e Divisie B: Jonathan Jonk (TOGB): ,,Scherp zijn tegen SteDoCo”

Komende zaterdag is TOGB op sportpark Het Hoge Land de gastheer voor de koploper in de Derde Divisie B, SteDoCo. De trotse lijstaanvoerder uit Hoornaar wist afgelopen speelronde een concurrent voor de titel, TEC, met een 1-0 nederlaag terug te sturen naar Tiel. TOGB ging in blessuretijd onderuit op bezoek bij Quick. In Den Haag verloor het team van Jonathan Jonk (foto) met 1-0.

Tekst: Ron Fruining

Dinsdagavond werd na een 0-2 achterstand uiteindelijk ruim, 5-2, gewonnen van Excelsior Rotterdam O21. In deze oefenwedstrijd liet Anthony Slierendrecht zien het scoren niet verleerd te zijn. De centrale aanvaller maakte er in één speelhelft drie. Youri de Winter en Twan Verdel maakten de andere twee treffers namens TOGB.

Huis

Oefenmeester Jonk van TOGB weet, dat de tegenstander van komende zaterdag een team is dat verdedigend staat als een huis. De roodzwarten wonnen de laatste negen competitiewedstrijden en kregen in de laatste vijf wedstrijden zelfs geen doelpunt tegen. Alleen in de ontmoetingen tegen sv Meersen en Sportlust’46 werd gelijkgespeeld en tegen Barendrecht werd door de koploper alleen niet gewonnen. Trainer van SteDoCo, Rick Adjei zal met vertrouwen zijn team voorbereiden op de ontmoeting met TOGB in Berkel en Rodenrijs. De inwoner van Gorinchem weet echter ook, dat TOGB een niet te onderschatten tegenstander is. TOGB zal op eigen veld SteDoCo met alle middelen proberen te verslaan en de koploper hiermee de tweede nederlaag van het seizoen willen toedienen.

Slim

Jonk over de wedstrijd tegen SteDoCo: ,,Het is een ploeg die niet makkelijk een goal weggeeft en de laatste negen duels gewonnen heeft, waarbij ze ook nog eens vijf keer de nul hielden. Bij zo’n reeks weet een team ook, dat het een keer tegen een nederlaag aan gaat lopen. Wij hopen natuurlijk dat wij, door slim met onze mogelijkheden om te gaan, SteDoCo op de tweede nederlaag van het seizoen kunnen trakteren. Tegen SteDoCo zullen wij scherp moeten zijn. Zodra er kansen gecreëerd worden, moeten wij deze ook direct afmaken. Tenslotte moeten wij verdedigend de gelederen gesloten houden als team. Voetballend maken wij wekelijks stappen, waaruit je met de wedstrijd van Quick als voorbeeld leert, dat je tot het laatste fluitsignaal waakzaam moet blijven. Onze komende tegenstander, SteDoCo, heeft een gebalanceerde ploeg die genoeg ervaring en scorend vermogen heeft om ons tegenwicht te bieden. Ook wij beschikken met onze groep over ervaring en veel spelers die doeltreffend kunnen zijn. Wanneer wij zaterdag scherp zijn, de gekozen tactiek uitvoeren zoals bedacht, heb ik er vertrouwen in dat wij misschien wel eens kunnen stunten.”

Om 18.00 uur wordt op sportpark Het Hoge Land afgetrapt voor het duel in de Derde Divisie tussen TOGB en SteDoCo.

Lees verder