Warming-up 3e Divisie B: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Opgaande lijn doortrekken”

Na de winst op TOGB kan met een goed gevoel naar Kloetinge in Zeeland worden gereisd. Voor de jonge Quick-equipe zou een goed resultaat nog meer vertrouwen geven in de slotfase van dit kalenderjaar. Twee uur in de bus is behoorlijk lang, maar een terugreis met drie punten maakt het een gezellig ritje.

Tekst: Pieter Donath

Quick en TOGB deden afgelopen zondag beide aan klantenbinding. Na een enerverende, boeiende en spannende wedstrijd won Quick in blessuretijd door een doelpunt van Abdulrahman Sango. De ontlading bij het vele Quick-publiek, de spelers en staf was groot. Komende zaterdag om 15.00 uur gaat Quick op bezoek bij vv Kloetinge dat met veertien punten uit dertien wedstrijden op de dertiende plaats staat. Quick staat drie plaatsen hoger met zestien punten uit twaalf wedstrijden. VV Kloetinge werd in de laatste twee seizoenen twee keer kampioen en debuteert dit seizoen in de Derde Divisie. VV Kloetinge verloor vorige week met 3-1 van Sportlust’46.

Trainer Paul van der Zwaan (foto) vond de late winst tegen TOGB terecht en wil tegen vv Kloetinge de goede lijn doortrekken.

Was de winst in de slotfase tegen TOGB verdiend en hoe dwongen jullie dit af?

,,Winst is altijd terecht. TOGB was voetballend, zeker de eerste helft, niet minder. Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Waar wij het verschil maakten was aan het einde van de wedstrijd. We waren conditioneel sterker en konden het initiatief steeds meer naar ons toetrekken. De laatste twintig minuten waren dan ook voor ons. Dan moet je nog wel steeds scoren en gelukkig gebeurde dat na een uitstekende aanval alsnog vlak voor tijd. Het feit dat we conditioneel sterk waren is het resultaat van maandenlang keihard werken. De groep heeft daar nooit over geklaagd en de noodzakelijke arbeid altijd zonder te mekkeren uitgevoerd. Dan is het mooi dat dat zich terugbetaald in de vorm van zo´n overwinning. Dit was een overwinning op mentaliteit en wilskracht. Dat is als trainersstaf altijd mooi om te zien.”

Kan Alexander Verhagen de la Fuenta na het uitvallen zaterdag weer spelen?

,,Alex heeft helaas zijn sleutelbeen gebroken in deze wedstrijd en zal dus voorlopig even moeten herstellen. Heel zuur voor hem. Hij is een voorbeeld van een jonge speler die uit het goede hout is gesneden, hard werken, coachbaar en leergierig in combinatie met talent.”