Warming-up 4e Divisie B: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Cruciaal wekelijks te blijven presteren”

FC ’s-Gravenzande leverde vorig weekend goed werk af, door bij het laaggeplaatste Nieuwenhoorn een ruime overwinning binnen te halen. Dat leverde de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) een tweede plek op de ranglijst op, al kunnen Zwaluwen Vlaardingen en sc Feyenoord de Westlanders nog passeren als zij achterstallige duels in winst omzetten.

Tekst: Ton Beije

FC ’s-Gravenzande won ruim bij Nieuwenhoorn en dat kwam goed van pas na enkele mindere resultaten, vindt ook trainer Jonk. ,,We zijn blij met de drie punten en het herstel na recente nederlagen. Het voelt goed om weer eens vier doelpunten te maken en veel kansen te creëren.” En dat levert nu een tweede plaats op. Al is dat op dit moment niet echt van waarde, maar het moet voor de ploeg toch goed voelen. Jonk: ,,Het geeft ons vertrouwen. Nu is het cruciaal dat we wekelijks blijven presteren en stabiel blijven!”

Beker

FC ’s-Gravenzande pakte de afgelopen week ook winst in de districtsbeker en blijft dus ook daar meedoen. ,,We spelen iedere wedstrijd om te winnen dus ook deze wedstrijden. Ook zijn het weer kansen om als team te groeien. We nemen elke wedstrijd serieus en willen zo ver mogelijk komen in de beker”, aldus trainer Jonk.

Zaterdag speelt FC ’s-Gravenzande op het Juliana Sportpark het competitieduel tegen LRC, dat vorig weekend op eigen veld flink klop kreeg van HBS (2-5). Wat weet Jonk van die ploeg uit Leerdam? Hij: ,,Ik heb slechts twee wedstrijden van LRC kunnen zien en we hebben nog nooit tegen ze gespeeld. Hopelijk kunnen we ze op de plekken raken, waar we als staf kansen verwachten. We verwachten een tegenstander, die zich wil herstellen en veel energie in de wedstrijd steekt, zoals ze het hele seizoen al doen.”

Afwezigen

Ook met de personele bezetting gaat het steeds beter bij FC ’s-Gravenzande. Jonker: ,,Inderdaad een stuk beter, we zijn op twee spelers na compleet. Patrick Fonseca is, zoals je weet, met een kruisbandblessure de rest van het seizoen helaas uitgeschakeld. Killian Berkhout is afgelopen dinsdag uitgevallen met een hamstringblessure, Joseph Concalves was afgelopen week vanwege privéomstandigheden afwezig en zal morgen niet bij de wedstrijdselectie zitten.”

Lees verder