ADO Den Haag ‘angstgegner’ voor veel scorend FC Dordrecht

ADO Den Haag krijgt vanavond in Dordrecht te maken met een elftal, dat in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode na twaalf opeenvolgende wedstrijden voor het eerst weer verloor. Tegen Jong PSV leden de ‘Schapenkoppen’ een 1-4 nederlaag. De ploeg van hoofdtrainer Michele Santoni (foto) presteert dit seizoen opvallend goed, voorlopig resulterend in een keurige achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 22 punten en is op SC Cambuur na, de ploeg die tot nu de meeste doelpunten op haar naam heeft staan.

Tekst: Peter Petit

Spelers om in de gaten te houden bij Dordrecht zijn René Kriwak, goed voor zes doelpunten en één assist. Aanvoerder Mathis Suray doet met vijf doelpunten en drie assists nauwelijks voor hem onder. Jari Schuurman gaf zeven keer een assist en scoorde één keer. Hoofdtrainer Michele Santoni heeft een speciale band met ADO Den Haag. Toen Martin Jol hoofdtrainer was bij Ajax deed de Scheveninger een beroep op Santoni als video-analist. In het seizoen 2020-2021 was de geboren Italiaan jeugdtrainer op de Aftrap om vervolgens voor korte tijd door te schuiven naar de functie van assistent van toenmalige hoofdtrainer Aleksander Rankovic. Na amper een half jaar werden hij en Rick Hoogendorp uit de technische staf verwijderd, niet veel later volgde het ontslag van Rankovic. Sinds de zomer van 2021 werkt Santoni als hoofdtrainer in Dordrecht, waar zijn contract inmiddels is verlengd tot het seizoen 2024-2025.

Overstap

In de loop der jaren hebben diverse spelers de overstap tussen beide teams gemaakt, zoals Cor Lems, Nick Coster, Tom Beugelsdijk (op huurbasis), Giovanni Korte (op huurbasis) en Mike Havekotte (op huurbasis). Benjamin Reemst is de meest recente Haagse speler die de overstap naar Dordrecht maakte. De middenvelder kwam in de residentie tot tien wedstrijden in de hoofdmacht. In het seizoen 2022-2023 kwam Reemst tot 34 optredens in het eerste team van FC Dordrecht en leverde hij twee assists af.

Tweemaal

In de afgelopen tien ontmoetingen slaagde FC Dordrecht er slechts tweemaal in om te winnen. Twee keer eindigden de wedstrijden in een gelijkspel.  Afgelopen seizoen won ADO de uitwedstrijd met 0-1, in eigen stadion werd het een 2-2 gelijkspel. Scheidsrechter Wouter Wiersma leidt vanavond de wedstrijd, aftrap 20.00 uur, daarbij geassisteerd door zijn assistenten Weterings en Van Westen.

Lees verder