4e Divisie B: RKAVV onderuit bij Capelle

Op een drassig en moeilijk bespeelbaar veld verloor RKAVV terecht van Capelle met 2-0. Beide doelpunten vielen na de rust.

Tekst: Do Horta

Capelle schoot uit de startblokken en creëerde meteen gevaar.  RKAVV reageerde hierna met een kans uit de tegenaanval. Binnen het kwartier kreeg Capelle een volgende mogelijkheid, nadat RKAVV moeite had om de bal uit te verdedigen. In het restant van de eerste helft waren de ploegen in evenwicht. Doelpunten vielen er niet voor de thee.

Snel doelpunt

De tweede helft was nog maar net begonnen of Capelle wist op een 1-0 voorsprong te komen door een doelpunt van Dennis van der Heijden. De voorsprong van Capelle werd in de 66e minuut verdubbeld doordat wederom Dennis van der Heijden doelman Mike ten Kroode (foto) het nakijken gaf: 2-0. Hierna creëerde de ploeg van trainer Peter Klomp alleen nog gevaar met enkele afstandsschoten. Het vijandelijke doel werd echter niet gevonden door de RKAVV-voorwaartsen, zodat de thuisreis met lege handen moesten worden gemaakt.