4e Divisie B: DSO wint in extremis van Nieuwenhoorn

DSO lijkt zijn draai gevonden te hebben in de Vierde Divisie B. Uit de laatste drie duels behaalde de ploeg van trainer Dennis Olman zeven punten. Dit weekend werd Nieuwenhoorn in extremis verslagen: 2-1.

Tekst: Hans Kulk         |      Foto’s: Winfried Klos

Over de eerste helft van het duel tussen DSO en Nieuwenhoorn kunnen wij kort zijn. De kleedkamers op een regenachtig sportpark Bentwoud in Benthuizen werden na 45 minuten met een 0-0 stand opgezocht. Na een kwartier in de tweede helft brak de thuisclub de score open. Hugo Botermans rondde een goed opgezette aanval doeltreffend af: 1-0. De losgekomen vreugde bij de Zoetermeerse aanhang was echter maar van zeer korte duur, een halve minuut later was het namelijk alweer gelijk door een treffer van Nieuwenhoorn-speler Lukas Hamann: 1-1.

In Zoetermeer op sportpark Bentwoud leek het vechtduel, met veel (vijf) gele kaarten aan Zoetermeerse zijde in een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen, maar daar dacht Hugo Botermans toch anders over. In de slotseconden van de wedstrijd kopte hij uit een hoekschop van Geert Koren de bevrijdende 2-1 in de touwen. Trainer Dennis Olman bekende na afloop dat de overwinning niet helemaal verdiend was, maar dat deze wél op basis van pure wilskracht uit het vuur werd gesleept.

Komend weekend wacht de vierde divisionist een uitwedstrijd bij LRC. De Leerdammers verloren dit weekend met 1-0 bij FC ’s-Gravenzande.