4e Divisie B: Westlandia pakt eindelijk weer eens drie punten

De zondagtak van Westlandia weet eindelijk weer wat winnen is. De laatste overwinning dateerde alweer van 7 oktober jongstleden (0-2 winst bij DSO – red.). In Rotterdam werd VOC met 1-3 verslagen. Invaller Peter Cedeno werd met twee treffers de man van de wedstrijd.

Tekst: Hans Kulk

Kijkend naar de eerste helft van VOC tegen Westlandia kwamen de bezoekers uit Naaldwijk meerdere malen goed weg. Doelman Jordie van Leeuwen was de ‘reddende engel’ voor de nog zoekende Westlandse formatie van trainer Maurizio Ceccucci.

Het ‘sprookje’ voor Westlandia begon in de laatste minuut voor de pauze. Peter Cedeno nam de plaats in van de geblesseerd geraakte Zion Valies. Het bleek een gouden wissel. Na nog geen minuut in de tweede helft schoot de invaller zijn ploeg namelijk op een 0-1 voorsprong uit een voorzet van Hidde van der Arend. Drie minuten later waren de rollen omgedraaid. Uit een voorzet van Cedeno kopte Van der Arend de 0-2 in de touwen.

Eigen doel

Voor Maurizio Ceccucci en consorten een heerlijke voorsprong, maar de wedstrijd duurde nog ruim 41 minuten, dus de buit was nog niet binnen. Een kwartier voor tijd bracht Tim van Marrewijk (foto) tegenstander VOC onbedoeld weer terug in het duel door in eigen doel te schieten: 1-2. Zou het dan toch weer misgaan van de groenhemden? Nee. Peter Cedeno maakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd aan alle onzekerheid een einde door zijn tweede treffer van de avond en de derde van Westlandia te maken: 1-3.

Het zoet van een overwinning kon weer door de Naaldwijkers worden geproefd en dat smaakt wellicht naar meer. Komend weekend speelt de ploeg van Ceccucci een uitduel bij SC Feyenoord.