2D: Vitesse Delft en Berkel houden elkaar in in evenwicht

Vitesse Delft heeft de thuiswedstrijd tegen Berkel niet kunnen winnen. Onder herfstachtige omstandigheden eindigde de wedstrijd op Sportpark Tanthof, na een 0-0 stand bij rust, in een 1-1 gelijkspel.

Tekst: Harold Koster          |       Foto’s: Moshe Amsalem

Vanwege de weersomstandigheden was het hoofveld van Vitesse Delft afgekeurd, zodat er uitgeweken moest worden naar het naastgelegen kunstgras. Berkel leek het beste aan de wedstrijd te beginnen, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Een kopbal werd echter van de lijn gered. In de daaropvolgende corner claimde Vitesse Delft een penalty omdat Gigi Vermeer onreglementair naar de grond zou zijn gewerkt. De scheidsrechter dacht hier anders over en legde de bal niet op de stip. In het restant van de eerste helft ging het spel op en neer, maar was er van goed voetbal – mede vanwege en harde wind en regen – nauwelijks sprake. Enige wapenfeit was een vrije trap van Vitesse Delft-aanvoerder Daan Burgering, die prima werd gered door de keeper van Berkel, Jim Visser.

Na rust werd het spel van beide ploegen iets beter en was het voor de toeschouwer, mede vanwege de spanning, leuker om te kijken. In de 55e minuut dacht Sergio Bhugwandass de gasten op voorsprong te brengen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Kort daarvoor zag Berkel een doelrijpe kans al in het zijnet belanden. Aan de andere kant leverde een scrimmage voor het doel van Visser geen goal op voor Vitesse Delft.

In de 68e minuut kwamen de gastheren toch op 1-0. Een dieptepass van Levie Schut werd door Mark de Graaf uiterst beheerst afgerond. Berkel moest nu in de achtervolging, maar deed dat vooralsnog allesbehalve overtuigend. De ploeg werd aanvankelijk nauwelijks gevaarlijk. Sterker nog, de grootste kans was aan de andere kant. In de 84e minuut mocht aanvaller Fallilou Gueye, vorige week nog succesvol met een goal tegen HBSS, alleen op keeper Visser afgaan. De doelman, die een uitstekende wedstrijd keepte, was de baas en hield Gueye van het scoren af. Het leek of Berkel nu echt wakker was geschud, want de ploeg van trainer Wigboldus kreeg de geest. Vitesse Delft moest achteruit en kwam niet meer aan aanvallen toe. In de 86e minuut werd een schot van Mohamed Azaroiali nog katachtig verwerkt door keeper Sven Bekking, maar een minuut later was hij kansloos op een schot van dezelfde speler: 1-1.

Vitesse Delft kwam deze klap niet te boven en Berkel was in de laatste minuten de bovenliggende partij. De ploeg probeerde een overwinning af te dwingen, maar zover kwam het – mede door goed keeperswerk van Bekking – niet. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meijvogel waren er gemengde gevoelens. Voor de ploeg van trainer Ronald Hes voelde het gelijke spel als verlies, omdat de gelijkmaker in de slotfase viel, terwijl de buit binnen bleek. Berkel was wellicht het meest gelukkig met het gelijkspel, maar had graag gezien, dat de wedstrijd iets langer had geduurd. Dan had de winst wellicht nog meegenomen kunnen worden naar Lansingerland.